Verdwaalde tieners staan doodsangsten uit op top van berg, tot reddingshelikopter ter plaatse komt

Bron © Daily Mail

Twee tieners zaten eind vorige maand flink in de penarie op Mount Snowdon, de hoogste berg van Wales. Samen met hun gezin waren ze de berg aan het beklimmen, maar namen ze op een bepaald ogenblik de verkeerde route. Uiteindelijk moesten ze op een bergtop in veiligheid worden gebracht met een reddingshelikopter.

Het gezin, bestaande uit familieleden, was op 30 augustus begonnen aan de trektocht. De problemen ontstonden toen ze terechtkwamen op de oostelijke bergkam van Crib Goch, een erg smalle route op de maar liefst 1.085 meter hoge berg. Doordat de helling aan beide zijden erg steil was, durfden de jongeren zich niet meer te verplaatsen. Het sein voor het gezin om de hulp in van een reddingsteam in te schakelen.

Het waren enkele leden van het Llanberis Mountain Rescue Team die ter plaatse kwamen. Met behulp van een reddingshelikopter konden ze de tieners meenemen naar Nant Peris, een kleine gemeente waar ook het hoofdkwartier van het team is gevestigd. Ook de overige familieleden werden door de redders veilig en wel naar beneden begeleid.

De beelden van de reddingsactie gingen zondag online op Facebook, waar ze meteen konden rekenen op veel lof. Vooral het feit dat de organisatie volledig bestaat uit vrijwilligers, viel de kijkers op.

Door kmlo