Apple lanceert woensdag drie nieuwe iPhones: wat mogen we verwachten?

Bron © Bloomberg

Foto: BELGAIMAGE

Hoewel het bedrijf de lippen stijf op elkaar houdt, mogen we er zo goed als zeker van zijn dat Apple woensdag drie nieuwe iPhones zal voorstellen tijdens zijn jaarlijkse show in Cupertino. Blikvanger wordt wellicht de iPhone Xs Max: een toestel met een behoorlijk groot scherm en intern geheugen, maar ook een behoorlijk groot prijskaartje.

Apple-fanaten nemen woensdag om 19 uur vol ongeduld plaats achter hun computer: dan pakt het technologiebedrijf tijdens zijn jaarlijkse show in het Steve Jobs Theater in Cupertino doorgaans uit met heel wat nieuwtjes, waaronder vernieuwde iPhones. Volgens technologieblogs zal Apple donderdag er drie nieuwe modellen voorstellen: de iPhone Xs, de iPhone Xs Max en de iPhone Xr/Xc. Geen revolutionaire updates, wel de nodige wijzigingen die de smartphones nodig hebben om mee te kunnen met hun tijd.

iPhone Xs

Een upgrade van de iPhone X, die vorig jaar op de markt kwam. Nog steeds met hetzelfde 5,8-inch scherm, maar wel een stuk sneller en met een betere camera. Een s-model dus, de naam die Apple doorgaans geeft aan toestellen die eruitzien zoals het vorige model, maar wel veel nieuwe toeters en bellen heeft. Vermoedelijk zal er ook een gouden versie op de markt komen, naast de huidig bestaande grijze en zilveren versies.

iPhone Xs Max

Een grotere versie dan de huidige iPhone X, met een scherm dat bijna 6,5 inch groot is. Daarmee zou het toestel één van de grootste smartphones op de commerciële markt worden, want het scherm is zelfs nog groter dan dat van een iPhone 8 Plus. Vermoedelijk krijgt het nieuwe toestel de naam iPhone Xs Max, zo luidt het bij mensen die nauw betrokken zijn bij het bedrijf. Volgens technologiebloggers komen zowel de Xs als de Xs max er vermoedelijk in een configuratie met een geheugen van 512 gigabyte.

iPhone Xr/Xc

Een goedkopere versie van de behoorlijk prijzige iPhone X (1.159 euro): weliswaar met een groter 6,1-inch scherm, al moeten gebruikers het stellen met een goedkoper LCD-scherm, in plaats van een nieuwer OLED-scherm. De hoeken van het toestel zijn bovendien uit aluminium vervaardigd, in plaats van roestvrij staal. Het toestel, dat volgens Bloomberg in verschillende kleuren beschikbaar zal zijn, krijgt wellicht de naam iPhone Xr of iPhone Xc.

(lees verder onder de tweet)

Op een amateurfilmpje is intussen te zien hoe de nieuwe toestellen er eventueel uit zouden kunnen zien:

(lees verder onder de video)

Video: YouTube

Voor Apple blijven hun smartphones nog steeds hét paradepaardje van het bedrijf, dat vandaag maar liefst voor tweederde aan inkomsten genereert. De toestellen kosten dan ook een aardige duit, al zijn de officiële prijzen voor de nieuwe toestellen nog niet bekend. Volgens techblogger Ben Geskin zal je voor de Xr/Xc tussen de 800 en 970 euro betalen. Voor de Xs en Xs Max-modellen zal je vermoedelijk - afhankelijk van het model - respectievelijk 1.369 en 1.479 euro betalen. Al krijg je daarvoor wel een toestel met 512 gigabyte geheugen.

Door jdb
AANGERADEN
Meest recent