Ook Arteveldehogeschool roept Schild & Vrienden-lid op het matje

Ook Arteveldehogeschool onderneemt stappen tegen een Schild & Vriend-student. Foto: IF

Gent - Nadat de Universiteit Gent Schild & Vrienden-boegbeeld Dries Van Langenhove schorste, onderneemt ook de Arteveldehogeschool stappen tegen een student die lid is van de organisatie. Dat bevestigt woordvoerster Kristine De Smet. "Maar het is helemaal niet zeker of er ook een sanctie volgt. We willen geen heksenjacht."

De student is volgens de woordvoerster van de hogeschool, Kristine De Smet, duidelijk herkenbaar in de Pano-reportage. In eerste instantie zal de directie zo snel mogelijk een stevig gesprek aangaan met de student. Als blijkt dat hij geen afstand doet van het extreemrechtse gedachtegoed van Schild & Vrienden, wordt de tuchtprocedure gestart. "In dat geval wordt er een inbreuk gepleegd op het studiecontract", aldus De Smet. "Schild & Vrienden gaat manifest in tegen de waarden van de hogeschool. Hier is geen plaats voor racisme, seksisme en discriminatie. We zijn trots op onze diversiteit en internationale uitstraling en willen dat ook zo houden. We vragen onze studenten om uit hun gedragingen en publieke optredens hetzelfde te laten blijken." 

Geen uitsluiting

De tuchtcommissie zal de uiteindelijke straf bepalen. Dat kan een blaam zijn en als zwaarste straf een definitieve sanctie. "Maar dat is hier niet aan de orde", aldus De Smet."We willen geen heksenjacht."

 

 

Door Tuly Salumu