Verwarmd zwembad, fitness en een eigen brasserie: hier wil je je oude dag doorbrengen

  • De nieuwe site zal volgend jaar vanaf juni gebouwd worden. In het complex zit alle comfort en ook huren van een appartement is mogelijk.
Waregem -

Een groene tuin met petanquebaan en verwarmd zwembad, een fitness- en wellnessruimte met jacuzzi en sauna, ... Het is niet het voorstel voor een nieuw hotelcomplex, maar wel van een nieuw woonproject voor senioren tussen de Westerlaan en Molenstraat.

Over de komst van de residentie van het bedrijf Senior Homes wordt al lang gepraat, maar afgelopen week werd het officiële startschot gegeven, met onder meer de lancering van de website, de aankondiging van de verkoop van de appartementen die volgende week start én het bekendmaken van de inhoud van de site. “Residentie Pur Sang komt op de één hectare grote, oude Sofinalsite”, zegt Wilfried Martens van Senior Homes. “Ons project met 93 erkende assistentiewoningen is er voor 65-plussers en garandeert luxe, comfort, veiligheid en zorgeloos gemak.”

Boodschappen doen

Dat zorgeloos gemak gaat ver, bewoners kunnen continu gebruikmaken van de aanwezige woonassistentie, die niet alleen een luisterend oor biedt, maar ook je boodschappen doet of je naar de kapper in het gebouw brengt. Senioren die dat niet nodig hebben, kunnen ook in Pur Sang terecht, en bijvoorbeeld bezoek uitnodigen in de hippe, voor iedereen toegankelijke brasserie Le Bridon.

Huren ook mogelijk

Aan al die luxe en al dat gemak hangt natuurlijk een prijskaartje. “Je kan een appartement kopen vanaf 249.000 euro, exclusief kosten”, zegt Martens. “We garanderen een transparante kostenstructuur en onze appartement zijn wel degelijk een haalbare kaart voor mensen met een gemiddeld pensioen. Wie niet wil kopen, kan namelijk ook huren, aan de prijs van een gelijkaardig appartement.”

De verkoop van de appartementen start volgende week, de bouw van het complex in juni 2019.

Elk appartement telt tussen de één à drie slaapkamers van 74 tot 138 vierkante meter, heeft een eigen groot terras tussen de 13 en 150 vierkante meter en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De naam van de residentie, Pur Sang, verwijst naar het ras van een renpaard, niet onlogisch in paardenstad Waregem.

Door Karen Verhulst