Flitsend Spanje rolt Belgisch getint Kroatië op met wereldgoals en eigen doelpunt van Gent-doelman Kalinic

Foto: REUTERS

Spanje speelde dinsdag wedstrijd nummer twee in Groep 4 van de Nations League tegen Kroatië, dat voor het eerste speelde. Bij rust leidden La Roja met 3-0. Na de rust werd het niet veel beter voor de Kroaten, die met 6-0 de boot ingingen.

Bij de Kroaten stonden drie spelers tussen de lijnen die actief zijn in de Jupiler Pro League: Lovre Kalinic (AA Gent) stond in doel, Matej Mitrovic (Club Brugge) centraal in de defensie en Ivan Santini (Anderlecht) alleen in de spits.

Flitsend Spanje rolt Belgisch getint Kroatië op met wereldgoals en eigen doelpunt van Gent-doelman Kalinic

De WK-finalist had echter weinig in te brengen tegen een jong en flitsend Spanje. In de 24ste minuut rondde Saúl Niguez een lang uitgesponnen aanvallen af met een rake kopbal: 1-0.

 

 

Tien minuten later haalde Marco Asensio verschroeiend uit van buiten de zestien: 2-0.

 

 

En amper twee minuten daarna maakte Kalinic een ongelukkig eigen doelpunt. De doelman van de Buffalo’s kreeg een alweer strak schot van Asensio tegen zijn rug, waarna de 3-0 over de doellijn verdween. Pijnlijk moment in zijn veertiende interland...

 

 

Kroatië deed na de rust niet veel beter. Spanje deed nog drie keer de netten trillen en won met 6-0. Rodrigo, Sergio Ramos en Isco scoorden voor La Roja na de koffie.

Door vtvn