Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

12/09/2018 - Unknown
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Brandweerman neemt ontslag na veroordeling voor snelheid

Ledegem

-

Een brandweerman uit Ledegem die een boete en een rijverbod kreeg omdat hij te snel naar een interventie reed, zal zijn ontslag indienen als vrijwillig brandweerman.

“Ik heb het 22 jaar graag gedaan, maar ik wil het risico niet meer nemen als ik dit ervoor terugkrijg”, zegt Bruno Jacques (44).

De overtreding dateert van vorig jaar. Er kwam een melding van een brand in Lendelede en Jacques snelde van zijn woonplaats in Ledegem naar de kazerne in Sint-Eloois-Winkel.

In de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle werd hij door een vaste flitspaal geflitst tegen 94 waar hij 50 mocht.

“Ik krijg vijf minuten de tijd om twee gemeenten te doorkruisen. Als ik me aan de opgelegde snelheden houd, moeten mijn collega’s op mij wachten voor ze kunnen vertrekken. Ofwel nemen ze een reservebrandweerman en kan ik nooit mee.”

Vier vorige boetes die Bruno opliep, werden altijd geseponeerd. Het probleem was deze keer dat hij geflitst werd in de wagen van zijn moeder. Om te voorkomen dat zij gestraft zou worden, ging de autohandelaar zelf toegeven dat hij het was.

“Met mijn advocaat kon ik aantonen dat het tijdstip waarop ik geflitst werd kort na de oproep was. Via een kaartje was het ook duidelijk dat ik die route naar de kazerne moest nemen. Toch kreeg ik vorige week acht dagen rijverbod en 500 euro boete. Ik vraag me af hoe de rechter zou oordelen mochten we met 30 kilometer per uur naar zijn brandend huis rijden”, aldus de brandweerman. (gsd)