Auto in etalage van kapsalon gekatapulteerd terwijl kapster aan het werk is

  • De wagen is rijp voor de schroothoop en de etalage van kapster Fabienne (kleine foto) is volledig vernield.
Moorslede -

Terwijl kapster Fabienne Langlet dinsdagavond bezig was met een klant, zag ze plots een wagen in haar etalage vliegen. Het ongeval in de Ledegemstraat gebeurde toen een bestelwagen op een geparkeerde auto reed.

Kapster Fabienne Langlet van kapsalon Coiffure Creation was dinsdagavond vlakbij haar etalage bezig met een klant. Ze heeft al 25 jaar haar zaak in de Ledegemstraat en beleefde rond 18.45 uur de schrik van haar leven. “Plots vloog vlakbij ons het raam aan diggelen. We konden nog net wegspringen”, zegt de kapster.

In de straat had een bestuurder van een Renault Master de geparkeerde Volkswagen Polo van V.G. (26) geramd. Die stond als eerste wagen in de straat voor een huis geparkeerd, maar werd door de klap een tiental meter vooruit gekatapulteerd, met de neus in de etalage van het kapsalon. “Mijn vriendin en ik waren net tien minuten thuis van de fitness”, zegt G. “Plots kwam de kapster bellen om te zeggen wat er was gebeurd. Van omstanders hoorde ik dat die bestuurder had gezegd dat hij moest uitwijken voor iets. Maar voor wat, daar hebben we het raden naar.”

Niemand gewond

Als bij wonder raakte niemand gewond. Fabienne en haar klant kwamen er met de schrik van af. Ook de bestuurder van de lichte vrachtauto bleef ongedeerd. De ravage was wel groot. De firmawagen van V.G. is rijp voor de schroothoop en de etalage van Fabienne is volledig vernield. De brandweer kwam ter plaatse om alle glasscherven te verwijderen en een plaat voor het grote gat te zetten. “Of ik morgen kan opendoen, weet ik nog niet. We hebben in ieder geval geluk gehad, want voor hetzelfde geld waren we dood”, zegt Fabienne.

De vrouw werd bijgestaan door veel buren uit de straat. Volgens iedereen wordt er te snel gereden. “Er is hier een school, een kinderopvang en een zaal waar veel jeugd vertoeft, maar ze blijven hier zowel overdag als 's nachts hard rijden”, zegt buurtbewoonster Sabien Pattyn (48).

“Ook de auto van mijn buren is al eens in de prak gereden”, zegt Fabienne. Een andere buur zegt dat er vaak spiegels worden afgereden. “Ze zouden hier beter wat vaker flitsen”, klinkt het.

Door Geoffrey Sabbe