Vader ontroostbaar nadat dieven fietsje van overleden Yasmina (11) hebben gestolen: “Ik kon er geen afstand van doen”

  • Het fietsje heeft een grote emotionele waarde voor de familie van Yasmina. De dief stal ook een mountainbike van het merk Giant (kleine foto).
Ingelmunster -

Pascal Verbrugghe uit de Hinnebilkstraat in Ingelmunster is op zoek naar tips over een diefstal in zijn garage afgelopen weekend.

De dader ging ervandoor met twee dure mountainbikes, een stadsfiets en het laatste fietsje van Yasmina, zijn elfjarige dochter die drie jaar geleden plots stierf door de griep.

“De diefstal gebeurde via een onverharde weg in de Bollewerpstraat”, zegt Pascal. “Hoewel de garage volledig uit het zicht ligt, moet de dief toch geweten hebben dat er daar iets te rapen viel. Heel raar.”

Naast de dure fietsen nam de dader een nieuwe draadloze heggenschaar, een kantenmaaier en een materiaalkoffer mee. Pascal hoopt dat iemand iets opmerkte.

De mountainbikes zijn een Trek 8000 en een unieke Giant in carbon met achter- en voorveringen, goed voor een buit van duizenden euro’s.

“Van die Giant zijn er weinig gemaakt, ik zou hem direct herkennen mocht ik hem ergens zien staan”, zegt Pascal.

En tot slot nam de dader ook het fietsje van zijn overleden dochter mee. “Geen goede fiets, maar voor mij heeft hij een grote emotionele waarde. Daarom kon ik er geen afstand van doen. Yasmina ging er vaak mee fietsen aan het sportstadion met haar vriendinnetjes. Net als haar kamer, die nog helemaal hetzelfde is, was het een aandenken.”

Wie iets heeft opgemerkt, kan contact opnemen met de politiezone Midow via het telefoonnummer 056/67 19 40.

Door gsd
VOOR ABONNEES