KV Mechelen en Union aanvaarden schorsingen na knokpartij: “Maar een ontslag is niet aan de orde”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

KV Mechelen en Union gaan niet in beroep tegen de schorsingen die de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag oplegde aan hun assistent-coaches Fred Vanderbiest Abder Ramdane die zondag met elkaar slaags geraakten.

LEES OOK: Zware straf geëist voor Ramdane na knokpartij na Union-KVM, Vanderbiest komt goed weg

Beiden werden geschorst na de tumultueuze slotfase in de wedstrijd op het veld van Union (2-2), waarbij KV Mechelen-assistent Vanderbiest een slag kreeg van Abder Ramdane. Union maakte gewag van racisme, maar dat ontkende de Mechelse T2.

“Tijdens de zitting bij de voetbalbond meldde ook de vierde official dat hij geen racistische beledigingen van Frederik Vanderbiest hoorde aan het adres van de assistent-trainer van Union. KV Mechelen is dan ook tevreden dat de naam van Frederik Vanderbiest gezuiverd is”, klinkt het op de clubwebsite. “Als club staan we immers voor een familiale en passionele beleving van het voetbal waar sportieve waarden primeren en racisme en geweld geen plaats kennen. Daarom willen we deze zaak nu afsluiten en ons terug volledig focussen op het sportieve.”

Ook Union aanvaardt de zware straf (7 speeldagen schorsing effectief en 3 speeldagen schorsing voorwaardelijk) voor Abder Ramdane. “Ons bestuur heeft een onderhoud gehad met Abder Ramdane over het incident. Zoals de hele club beseft hij dat elke vorm van geweld niet tolereerbaar is, ongeacht de omstandigheden of de betreurenswaardige oorzaken die het hebben uitgelokt”, aldus Union. “Geweld heeft geen plaats en zal nooit een plaats hebben bij Royale Union Saint-Gilloise. Tijdens het onderhoud met de directie liet Abder Ramdane weten dat hij geraakt is door het incident en er erg veel spijt van heeft.”

“Abder weet dat hij een slechte reactie heeft gehad en is er helemaal kapot van. Een ontslag of hem geen houvast bieden in deze moeilijke momenten is geen optie voor ons. Hij heeft desalniettemin een zware sanctie gekregen van de federatie en van de club. Ik wil hier erg duidelijk over zijn: een dergelijke reactie maakt op geen enkele manier deel uit van de waarden van Union”, stelt voorzitter Alex Muzio.

KV Mechelen en Union aanvaarden schorsingen na knokpartij: “Maar een ontslag is niet aan de orde”
Abder Ramdane. Foto: BELGA
Meer voetbal