Marc Herremans verhuist van de ene wielerploeg naar de andere: “Een logische stap”

Bron © BELGA

Foto: DBA

Marc Herremans gaat aan de slag als sportief coördinator bij wielerploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Net als de tweelingbroers Laurens en Diether Sweeck eerder dit jaar maakt hij de overstap van ERA-Circus.

“Een logische stap”, zegt de voormalig triatleet. “Laurens Sweeck wilde ook na zijn overstap naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice heel graag met mij blijven samenwerken. Ik heb daar niet lang moeten over nadenken. Uiteindelijk is dat uitgedraaid in een samenwerking met het volledige team. Iets wat ik als een extra uitdaging zie.”

Naast de broers Sweeck traint Herremans nog vijf andere crossers. “Er zijn een pak renners op te volgen”, beseft de 44-jarige Antwerpenaar. “Maar dankzij de technologische evolutie gaat dat best vlot. Via een database kan je tegenwoordig elke atleet van heel nabij volgen. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met zowel de dokter als de diëtist van het team, wat op zijn beurt ook weer een meerwaarde is.”

Herremans houdt zich bezig met nog een aantal andere projecten, zoals zijn stichting To Walk Again, maar zijn taak als sportief coördinator bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice wordt een van zijn hoofdactiviteiten. “Ik ben best enthousiast richting de start van het nieuwe seizoen”, zegt Herremans. “Voor de eerstejaarsprofs wordt 2018-2019 niet de gemakkelijkste winter, maar in zijn globaliteit beschikken we over een sterk geheel. Tezelfdertijd predik ik ook realisme. Het blijft altijd afwachten. We zijn overtuigd dat ook de concurrentie niet stil heeft gezeten.”