Lieven Verstraete maakt excuses voor scherpe uithaal naar Kris Peeters: “Ingegeven door bitterheid"

© Bart De Waele, Twitter

‘De Zevende Dag’-presentator Lieven Verstraete (55) heeft zich woensdagochtend in een persoonlijke tweet gericht tot vicepremier Kris Peeters (CD&V). Verstraete legt uit hoe hij enkele duizenden euro’s aan Arco-aandelen van zijn vader erfde en roept Peeters op tot duidelijkheid. Enkele uren later bood de presentator zijn excuses aan aan Peeters.

ehu

Nadat gisteren bekendraakte dat de beloofde Arco-deal er niet komt voor de verkiezingen, is de nachtmerrie van CD&V compleet. Heel wat investeerders reageren misnoegd nu de beursgang van Belfius en dus de oplossing voor het Arco-debacle alweer voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. Onder hen ook VRT-presentator Lieven Verstraete.

ANALYSE. Na jarenlange strijd voor Arco is de deal weer af. Was dit het allemaal waard voor CD&V? (N+)

“Beste Kris Peeters”, schrijft hij in een veelgedeelde tweet. “Mijn ouders waren hun hele leven overtuigde Kajotters. Maar mijn vader is bitter gestorven om wat met Bacob/Dexia en Arco gebeurde.”

“Hij liet me 2683 euro aan Arco-aandelen achter. Ik ga ervan uit dat dit helemaal weg is. Geef dit nu gewoon toe. Het zal je deugd doen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdagmiddag, zes uur na het posten van de initiële tweet, plaatste Verstraete een nieuwe tweet waarin hij verduidelijkte dat het “niet de bedoeling was wie dan ook aan te vallen”.

“Mijn tweet was ingegeven door de emotionele herinnering aan de bitterheid van mijn vader. Die kregen de overhand over de rationele inschatting van de zaak. Dat hoor ik als journalist te vermijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws