Vietnam roept inwoners op om nooit meer honden- en kattenvlees te eten

Bron © BBC

Foto: AFP

Officiële instanties in de Vietnamese hoofdstad Hanoi hebben de inwoners opgeroepen om te stoppen met het eten van honden- en kattenvlees. Dat meldt BBC. De traditie in stand houden zou “de reputatie aantasten” én “ziektes veroorzaken”.

Het Vietnamese people’s committee verklaarde dat het eten van honden- en kattenvlees ervoor zou kunnen zorgen dat de reputatie van Hanoi als “beschaafde en moderne stad” aangetast wordt.

Bovendien zou de consumptie ziektes zoals hondsdolheid en leptospirose kunnen verspreiden. Reden genoeg om iedereen aan te raden om het vlees volledig links te laten liggen. “Zeker als je bedenkt dat de dieren vaak op een wrede manier worden afgemaakt”, klonk het.

In de hoofdstad van Vietnam zijn er nog zo’n duizend winkels die honden- en kattenvlees verkopen. Een groeiend aantal inwoners keurt de consumptie ervan af. Toch blijft het volgens experten een “diepgewortelde traditie”.

Dat is ook duidelijk te merken aan de reacties op sociale media. De meesten zijn zeer tevreden met de beslissing, maar er zijn ook een aantal mensen die zeggen dat ze de gewoonte niet zomaar willen opgeven.

Door nadb