Apple stelt straks grootste (en duurste) smartphone ooit voor: hier kan je het live volgen en dit kan je verwachten

Foto: AP

Het gonst van de geruchten over de nieuwe toestellen die Apple vanavond zal voorstellen. Een nieuwe Apple Watch, een goedkopere Macbook en drie nieuwe iPhones zouden de voornaamste nieuwigheden worden, maar met Apple weet je natuurlijk nooit.

Volgens betrouwbare geruchten zou Apple woensdagavond om 19 uur drie nieuwe iPhones onthullen: de iPhone Xs, Xs Max of Plus en de iPhone Xr of Xc, over de exacte namen van de toestellen bestaat nog enige twijfel.

De aankondiging van de nieuwe toestellen is ondertussen achter de rug. Hier lees je wat er allemaal nieuw is: de duurste ooit, de smartwatch die je leven wil redden en de eerste iPhone die goedkoper is dan zijn voorganger!

(Lees hieronder verder)

Hier zal straks het event live te volgen zijn. Video: YouTube

We beginnen met de iPhone Xs: een vernieuwde versie van de iPhone X waar behalve een betere camera en snellere processor weinig nieuw aan is. Ook de grootte van het scherm (5,8 inch) blijft hetzelfde als die van zijn voorganger. “Why change a winning team” is een strategie die Apple wel vaker gebruikt voor zijn nieuwe toestellen.

De iPhone Xs krijgt vermoedelijk ook een groter broertje met een scherm van maar liefst 6,5 inch, daarmee haalt hij de grootte van een kleine tablet of e-reader en wordt de Xs Max - nogmaals, de naam is onzeker - een van de grootste smartphones op de markt en de grootste iPhone ooit. Voor de Xs-broertjes zou je makkelijk tussen de 1.300 en 1.500 euro moeten neertellen volgens de geruchten.

Gelukkig komt er ook een goedkoper broertje in de reeks: de iPhone Xr (of Xc). Vermoedelijk zal die tussen de 800 en 970 euro gaan kosten. Nog steeds genoeg om een maand huur mee te betalen, maar we hebben het nu eenmaal over Apple. De Xr krijgt een 6,1 inch-scherm mee, groter dan dat van de Xs, maar wel goedkoper omdat hij nog een LCD-scherm krijgt en geen OLED-scherm zoals zijn duurdere broers. De behuizing van de smartphone zal ook van aluminium zijn in plaats van roestvrij staal, wat de prijs ook een beetje moet drukken.

Verder zou ook een nieuwe Apple Watch voorgesteld worden met een groter scherm en kleinere randjes, maar ook met een snellere processor. Mogelijk, maar daarover is de twijfel groot, mogen we ook nieuwe versies van de iPad Pro verwachten en een vervanger voor de Macbook Air.

Door nkdr
AANGERADEN
Meest recent