Vrouw is verrast wanneer slangenvanger deze pythons ziet vechten in haar zolder

Bron © KameraOne, ViralHog

Het is weer zover: het paarseizoen voor de ruitpythons is weer van start gegaan. En net als elk jaar levert dat ook nu een heleboel opvallende beelden op van slangen die volop met elkaar in duel gaan. In het Australische Mount Coolum kozen twee exemplaren wel voor een heel eigenaardige plaats om te vechten: in een zolder.

Max Jackson Sunshine Coast Snake Catchers van moest ter plaatse komen om de pythons naar een veilige plaats te brengen. “Een dame had ons gebeld nadat ze afgelopen nacht gebons hoorde”, vertelde hij. “Toen ik naar boven ging, vond ik twee vechtende ruitpythons van ongeveer 2,5 meter lang.” Het gedrag komt wel vaker voor tijdens het paarseizoen. Wanneer twee mannetjes een vrouwtje kunnen ruiken, gaan ze immers met elkaar in de clinch om uit te maken wie er met haar mag paren.

Na enige tijd proberen kon Jackson beide slangen zonder ongelukken in een zak steken en meenemen naar buiten. Daar konden ze vervolgens hun gevecht ongestoord voortzetten.

Ook in Brisbane kon iemand een gelijkaardig schouwspel in beeld brengen. Bij Lana Field ging het er zelfs nog een beetje heviger aan toe. Daar vielen ze zelfs tot in de slaapkamer tijdens hun gevecht. “Dit duo is een beetje stout geweest”, schreef de dame, zelf nota bene een slangenvanger, op Facebook. “Ze hebben er een zootje van gemaakt.” In beide situaties vielen er geen gewonden.

Door kmlo
VOOR ABONNEES