Hun dochtertje was nauwelijks overleden en Jonathan en Rachael moesten al iemand misbruik zien maken van haar foto’s

Bron © The Mirror

Foto: Instagram

Het dochtertje van Jonathan en Rachael werd geboren met een spierziekte die haar nog voor haar eerste verjaardag fataal zou worden. Alsof dat nog niet erg genoeg was, werden de foto’s van het kleine meisje gestolen en gebruikt door oplichters die haar verhaal gebruiken om mensen op te lichten.

De kleine Mackenzie werd in maart 2017 geboren met spinale spieratrofie. Die diagnose kwam al toen het meisje amper 10 weken oud was. Rachael en Jonathan kregen te horen dat hun dochtertje al snel niet meer zou kunnen bewegen, slikken en op termijn zelfs ademen. Een zware klap voor de jonge ouders, maar niets vergeleken met het moment waarop hun kleine meisje zeven maanden later overleed.

Om haar te blijven gedenken, richtte mama Rachael een pagina op op Instagram die volledig toegewijd was aan haar dochter. Voor haar was het een soort therapie, “een plek waar ik over ons kleine meisje kon praten tegen wie er dan ook wilde luisteren, om haar te vieren.”

Daarnaast gebruikte het koppel dat account ook om mensen bewust te maken van de zeldzame aandoening die hun dochter het leven kostte. Zo wilden ze voorkomen dat andere kinderen op eenzelfde manier zouden overlijden.

Hun dochtertje was nauwelijks overleden en Jonathan en Rachael moesten al iemand misbruik zien maken van haar foto’s
Een van de valse accounts. Foto: Instagram

Hun pagina werd echter ook opgemerkt door oplichters die de foto’s en het verhaal van Mackenzie gestolen hebben voor hun eigen financieel gewin. “De afgelopen drie weken heb ik bespottelijke mensen bestreden die het verhaal en de identiteit van Mackenzie gestolen hebben om mensen geld afhandig te maken”, schrijft Rachael op Instagram.

“Ze noemen haar Sophie en vragen geld om haar te kunnen helpen. Veel mensen zijn al geld kwijtgeraakt omdat ze dachten een goede daad te stellen.” Ze deelde meteen ook screenshots van alle foto’s die gestolen zijn van haar account en rapporteerde de valse accounts al meer dan vijftig keer. Helaas blijven ze terugkomen, telkens onder een andere naam.

Het verhaal van Rachael en Jonathan werd opgepikt door de Australische pers, maar ze zijn fel geschrokken van de reacties. “Mensen geven ons de schuld, de slachtoffers. Ze noemen ons narcistisch omdat we ons verhaal vertellen en sympathie willen. Ze vinden ons dom omdat we foto’s van Mackenzie op Instagram zetten.”

“Ik ben zo moe. Mijn familie is door de hel gegaan dit jaar. Mogen we alsjeblieft nog gelukkig zijn? Ik ben het zo beu om te vechten tegen mensen, organisaties en systemen. Genoeg!”

Hun dochtertje was nauwelijks overleden en Jonathan en Rachael moesten al iemand misbruik zien maken van haar foto’s
Foto: Instagram
Door nkdr
VOOR ABONNEES