Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

13/09/2018 - Unknown
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Gewapende tiener met Dali-masker zaait paniek op school

Brussel

-

Een jonge kerel veroorzaakte afgelopen maandagnamiddag paniek in de Franstalige school Léon Lepage in het Brusselse stadscentrum.

Even na het middaguur mengde de jongeman zich tussen de leerlingen die op dat moment in middagpauze waren. Hij droeg een Salvador Dali-masker zoals in de populaire televisiereeks La Casa de Papel. Eens binnen begaf hij zich naar de eerste verdieping en ging hij bij de start van het lesuur mee met de leerlingen in een van de klassen. Daar trok hij een wapen en eiste hij de pennenzakken van de leerlingen. Die waren wat in shock door het voorval. Toen de leerkracht wilde tussenbeide komen, vluchtte de jonge dader weg. Al bij al duurde het voorval slechts enkele minuten, maar iedereen kreeg nadien toch psychologische bijstand.

De dader, vermoedelijk een tiener, wist tot nu toe uit handen van de politie te blijven. Het Brusselse parket startte wel een onderzoek. Het masker werd al teruggevonden, maar het wapen nog niet. Er wordt nu nog bekeken hoe de jonge kerel de school binnen geraakte. (rdb)