Radio 2-presentator Sven Pichal heeft handen vol met onverwachte bezoeker: “Al blij dat ze mijn wagen niet heeft ondergekotst”

© ©Joost Joossen

Sven Pichal, presentator van het Radio 2-programma ‘De Inspecteur’, heeft een ochtend meegemaakt die hij nog lang zal kunnen navertellen. Tot zijn grote verrassing zat er een onbekende vrouw in zijn wagen, die er klaarblijkelijk haar roes had uitgeslapen. “Ik was eerst bang, maar al snel wist ik hoe laat het was.”

jdb

Toen Pichal donderdag om 5.30 uur vanuit Antwerpen naar de VRT-redactie in Brussel wou vertrekken, zag hij plots een vrouw op de bestuurderszetel van zijn wagen slapen. “Dat was perfect mogelijk, want de batterijen van mijn autosleutel doen het al een aantal dagen niet meer zo goed. Mijn wagen was dus blijkbaar niet afgesloten”, zegt Pichal. Omdat hij écht zeker wou zijn dat het wel om zijn wagen ging, is hij zelfs nog even de nummerplaat gaan dubbelchecken.

“Toegegeven: ik was eerst een beetje bang. Want voor hetzelfde geld lag er naast die persoon een mes, en kon die mij aanvallen. Maar toen ik de deur opende, overviel me een walm van alcohol. Ik wist dus hoe laat het was. Ik heb die vrouw vervolgens minutenlang moeten wakkerschudden, maar er kwam geen reactie”, vertelt de radiopresentator.

Omgekeerde blouse

Pichal begon steeds luider te praten, maar de persoon op de bestuurderszetel maande hem aan om stiller te zijn. “Ik vroeg haar om uit de wagen te komen, maar ze reageerde daar totaal niet op. De politie bellen vond ik ook al geen goed idee. Want wanneer die zouden arriveren, bestond de kans dat de vrouw eigenlijk al vertrokken zou zijn.”

De presentator heeft er na enkele minuten dan toch mee gedreigd om de politie te bellen. En toen kwam er wél reactie van de vrouw. Ze stapte uit op haar kousen en ging even verderop op een bankje zitten. “Ik bracht haar nog de sneakers en de handtas die op de passagierszetel waren blijven liggen en vroeg haar hoe ze in mijn wagen was terechtgekomen.”

De vrouw, van wie haar blouse omgekeerd zat, insinueerde dat hij dat wel beter zou weten dan haar. Want Pichal zou haar ’s nachts opgepikt hebben en dan achtergelaten hebben in de wagen. “En nadien stak ze gewoon een sigaret op en vertelde ze me dat ze terug naar Merksem ging, waar ze woont. Ik wou aanvankelijk haar naam nog vragen, maar ze leek me helder genoeg om op eigen houtje naar huis te gaan. Achteraf gezien allemaal heel grappig, eigenlijk.”

Hoe en waarom de vrouw uitgerekend zijn wagen heeft uitgekozen om haar roes uit te slapen, blijft ook voor Pichal een groot raadsel. “Ze moet wellicht verschillende wagens geprobeerd hebben. Ik ben al blij dat ze gelukkig niets gestolen heeft en mijn wagen niet heeft ondergekotst”, besluit de presentator.

OPROEP. Sven Pichal is op zoek naar de vrouw die in zijn wagen heeft geslapen. Bent u die persoon? Of kent u die persoon? Dan mag u contact opnemen met Het Nieuwsblad via oproep@nieuwsblad.be.

LEES OOK