Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Mosselen, asperges of vol-au-vent? Zo eet de Vlaming, en het is niet zo klassiek

Nog amper één dag op vier typisch gerecht op het menu

Mosselen, asperges of vol-au-vent? Zo eet de Vlaming, en het is niet zo klassiek

Nog amper één dag op vier typisch gerecht op het menu.

Twee keer per jaar konijn met pruimen, amper nog vol-au-vent, laat staan fricandon met krieken. We koken de Vlaamse klassiekers niet meer, zo blijkt uit een onderzoek van de VLAM. “We denken dat het te moeilijk is, of te ongezond. Maar niets is minder waar”, zegt Annemie Morris, verantwoordelijke van het kookboek van de Boerinnenbond (KVLV).

Wanneer heeft u zelf voor het laatst konijn met pruimen gemaakt? Veel kans dat u er zich gewoon nog nooit aan gewaagd heeft. Uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarkting (VLAM ...