Lisa Del Bo ziet ook geld in de Heer, en ze is niet alleen

Foto: ISOPIX

‘Lisa Gelooft’, zo heet het nieuwe project van Lisa Del Bo. Met kerkconcerten en een album met religieuze liederen wil ze tonen “hoe gelukkig haar geloof haar maakt”. Ze staat daarmee niet alleen in Vlaanderen.

“Een langgekoesterde droom die in vervulling gaat”, zo noemt Lisa Del Bo haar project ‘Lisa Gelooft’. De Limburgse zangeres stak nooit onder stoelen of banken dat ze gelovig is en wendt de Heer nu ook aan voor professionele doeleinden. Vanaf 12 oktober geeft ze vijf unieke kerkconcerten, in elk van de vijf Vlaamse bisdommen. Daarin zal ze naar eigen zeggen “een selectie brengen van de mooiste religieuze liedjes, aangevuld met nummers die de boodschap van vertrouwen, verdraagzaamheid, hoop en liefde voor elkaar uitdragen”. Daarbij dus ook een hoop ‘klassiekers’, zoals Onze ­Vader en Ave Maria.

Het project is een samenwerking met uitgeverij Halewijn, die Kerk & Leven verdeelt en dit jaar haar 65-jarige ­bestaan viert. ‘Lisa Gelooft’ wordt bovendien ook vertaald in een gelijknamig album, dat verschijnt op de dag van haar eerste concert. Haar goede vriend Bart Herman schreef enkele “spirituele en inspirerende teksten”, en uitkijken is het ook naar het nummer Aan Mijn Lieve, Kleine Liza: dat lied is gebaseerd op een liefdesgedicht dat haar vader als jonge kerel schreef voor haar moeder.

“Mijn geloof maakt me gelukkig en geeft me vertrouwen. Ik wil dat niet wegsteken. Ik wil gewoon meegeven hoe fijn het is te weten dat er iemand is die altijd bij je staat en met je meegaat”, zegt ze. Ze maakt graag de vergelijking met Romelu Lukaku, die na de wedstrijd België-Panama “de handen ten hemel richtte en in gebed verzonken zat”. “Maar wees gerust, ik heb geen enkele behoefte om bekerend of belerend te zijn.” (lacht)

Ook zij koesteren het geloof

Charmezanger Christoff spreekt al jaren openlijk over zijn geloof. Maar in 2014 trok hij pas echt de aandacht, toen hij een hit scoorde met het Onze Vader.

Paul Severshad vorig jaar instant succes met Ave ­Maria, Ik Bid Tot Jou, dat hij schreef om steun te vragen voor zijn toen terminale ­vader.

Luc Steeno verzorgt vaak lezingen in eucharistie­vieringen en zingt in pakweg Ik Hou van het Leven over het belang van vergeving.

En Isabelle Avertelde een tijd geleden hoe “God haar door een moeilijke periode in haar leven hielp”.

Door bpr,bpr
VOOR ABONNEES