Schietpartij in Nederlandse school net over grens: 16-jarige leerling opgepakt met bijl, twee messen en drie vuurwapens

Een zestienjarige jongen heeft vrijdagochtend een aantal schoten gelost bij en in een school in Roermond, in het zuidoosten van Nederland. De politie kon de jongeman snel overmeesteren, hij bleek maar liefst vijf wapens bij zich te hebben.

De 16-jarige jongen haalde vanochtend omstreeks 8.30 uur een vuurwapen en een bijl tevoorschijn op Kennis- en Expertisecentrum (KEC) ‘De Donderberg’ in Roermond, net over de Belgische grens ter hoogte van Maaseik. Hij richtte zijn wapens volgens getuigen op enkele leerkrachten, en schoot vervolgens in het plafond. Daarna stapte hij naar buiten en loste ook daar enkele schoten, maar niemand raakte gewond. Leerkrachten van de school hielden hem daarna aan de praat, enkele minuten later konden toegesnelde agenten de jongen overmeesteren.

Naast een bijl en een vuurwapen had de jongeman volgens de Nederlandse politie ook een gasalarmpistool en twee messen bij zich. De politie gaat ervan uit dat de jongen ruzie had met een medescholier, een getuige bevestigde aan de regionale tv-zender 1Limburg ook dat “hij naar buiten kwam en toeliep op een jongen met wie hij ruzie heeft”. De jongen is aangehouden, de politie houdt momenteel een huiszoeking op zijn thuisadres.

 

 

De school schakelde slachtofferhulp in voor haar leerlingen, voor de ouders en leerkrachten wordt zaterdagmiddag een bijeenkomst gehouden. De school blijft vrijdag gesloten, maar maandag zijn er weer gewoon lessen. “Er zal extra aandacht zijn voor ondersteuning en zorg voor alle kinderen en medewerkers waar nodig”, staat in een brief aan de ouders. Het KEC is een centrum voor speciaal onderwijs en zorg.

Door jvh