School zegt sorry voor ‘inkleuren’ blanke studenten

Bron © Telegraaf

In het Franse Lyon heeft een kunstschool haar excuses aangeboden voor de manipulatie van een klassenfoto waarmee Amerikaanse studenten gelokt moesten worden. Op de foto werden blanke studenten zwart ingekleurd.

Voormalige studenten van de Émile Cohl-school in het Franse Lyon waren stomverbaasd toen ze hun foto op een Amerikaanse website zagen staan/ de foto was duidelijk gefotoshopt. In het originele beeld is geen van de leerlingen zwart, maar op de gemanipuleerde foto werden drie gezichten ‘ingekleurd’.

Twee andere kleurlingen werden aan de foto toegevoegd, onder wie een meisje links in het midden. Wie dat in werkelijkheid zijn, is niet bekend.

Critici stellen op sociale media dat de school daadwerkelijk plaats moet geven aan zwarte studenten in plaats van dat te veinzen. Volgens de school is de bewerking door een Amerikaans pr-bedrijf gebeurd en waren ze zelf net zo verbaasd. De foto is intussen verwijderd. “Dit is het tegenovergestelde van waarvoor we staan”, aldus directeur Antoine Rivière tegen L’Express.

Door ehu