Zomerse week in aantocht: dinsdag tot 30 graden

Bron © BELGA

Foto: rr

Vrijdagnamiddag ontstaan er enkele stapelwolken waaruit links en rechts een bui kan vallen. De maxima gaan van 16 à 17 graden in de Ardennen tot 18 à 20 graden elders. In het weekend krijgen we maxima rond 20 graden, gevolgd door nazomerweer vanaf maandag. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht is er enkel in het westen nog kans op een bui. Elders zijn er brede opklaringen. De minima schommelen van 6 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan zee.

Zaterdag begint met zon en wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelt er zich stapelbewolking en is er dan ook kans op enkele buitjes. De maxima liggen rond 16 graden in de Hoge Venen, rond 18 of 19 graden aan zee en rond 20 graden in het binnenland. Zaterdagnacht is het droog en lichtbewolkt met minima tussen 5 en 11 graden.

Zondag wordt een droge en vrij zonnige dag met enkele hoge wolkensluiers. De maxima stijgen naar zo’n 22 graden.

Van maandag tot en met donderdag krijgen we mooi nazomerweer en is het veelal zonnig. Het kwik stijgt tot zo’n 25 graden in het centrum van het land. Op dinsdag kan het 28 graden worden en is een lokale 30 graden in de Kempen niet uitgesloten.

Tegen donderdagavond stijgt de kans op een (onweers)bui. Voor vrijdag zijn de verwachtingen onzeker. Waarschijnlijk bereikt een regen- en onweerszone ons land vanaf het westen. Het wordt nog zo’n 24 graden in het centrum.