Kremlin noemt Britse beschuldigingen over vergiftiging dubbelspion “absurd”

Bron © BELGA

Ruslan Bosjirov en Aleksandr Petrov Foto: EPA-EFE

“Absurd”, zo heeft de woordvoerder van het Kremlin, Dimitri Peskov, gereageerd op de aantijgingen van leugenachtigheid aan het adres van de Russen in verband met het interview dat twee verdachte Russen hebben gegeven over de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter in Engeland.

“Het gaat om twee gewone Russische burgers die geen enkele band met de overheid hebben”, zei de woordvoerder aan journalisten, nadat Rusland eerder beschuldigd was van “het verspreiden van leugens” en “het beledigen van de intelligentie” met een interview van de twee Russen op tv.

Dimitri Peskov zei het weinig waarschijnlijk te achten dat president Vladimir Poetin het interview met Ruslan Bosjirov en Aleksandr Petrov had gezien. De twee worden ervan verdacht lid te zijn van de militaire inlichtingendienst van Rusland. Vermoed wordt dat ze zich nu alleen maar voordoen als twee gewone Russen die toevallig op citytrip waren in Salisbury, toen de vergiftiging gebeurd is.

LEES OOK. Poetin weet wie achter gifaanval zit: “Het waren gewone burgers, natuurlijk”

Op de vraag of de twee naar het Verenigd Koninkrijk zouden reizen om daar ondervraagd te worden, zei de woordvoerder niet te kunnen antwoorden. “We weten niet of de Britten hen willen ondervragen”, klonk het. “Ze hebben in Rusland geen wet overtreden en we weten ook niet of ze elders op onze planeet een wet overtreden hebben,”, voegde hij eraan toe.

Door jvh