Motorrijder negeert stoplicht en wordt aangereden door trein

Bron © BELGA

Foto: Pol De Wilde - Corelio

Brussel / Sint-Agatha-Berchem -

Het treinverkeer tussen Brussel en Denderleeuw is vrijdagnamiddag onderbroken na een zwaar ongeval met een motorrijder op een overweg in Sint-Agatha-Berchem. Dat meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Het slachtoffer, een 27-jarige man, is ter plaatse overleden.

Volgens getuigen reed de motorrijder een aantal voertuigen voorbij die stonden te wachten aan de slagboom van de overweg aan de Nestor Martinstraat in Sint-Agatha-Berchem. Hij slalomde tussen de slagbomen en wilde nog snel overrijden. Maar precies op dat moment passeerde een trein die onderweg was van Aalst naar Vilvoorde met 30 tot 40 passagiers aan boord.

Het slachtoffer overleed ter plaatse, bevestigt de politie.

Het treinverkeer op de lijn is onderbroken tussen Jette en Ternat. De NMBS legt pendelbussen in tot wanneer het treinverkeer kan hervat worden”, zegt Frédéric Petit.

De hinder op het spoor zal meerdere uren duren, en zal dus ook een invloed hebben op het verloop van de avondspits.

Uit een eerste onderzoek, zegt Petit, blijkt dat de spoorweginfrastructuur perfect gewerkt heeft. “We doen bij deze nog maar eens een oproep om de verkeersregels te respecten aan overwegen. Dit dramatische ongeval wijst nog eens op de risico’s”, zegt Petit.

Door rdb, tg