TUI-vlucht moet na birdstrike noodlanding maken op Zaventem

Foto: REUTERS

Tijdens de TUI-vlucht Oostende-Palma-Ibiza vanavond is een vogel in een vliegtuigmotor gevlogen. Daardoor moest het toestel een noodlanding maken op Zaventem. De passagiers kunnen daar overstappen op een kleiner vliegtuig.

“Een vogel in de motor, betekent meteen de dichtste luchthaven contacteren en daar landen. Dat schrijft de veiligheidsprocedure voor en dat hebben we gedaan”, zegt Piet Demeyere, woordvoerder van TUI.

Het gebeurde vanavond tijdens de vlucht Oostende-Palma-Ibiza. Een kleine 110 mensen zaten aan boord van de Boeing 737. “Gelukkig hebben we op Zaventem een reserve toestel staan. Wel een kleiner, met slechts 112 stoelen. Maar dat is niet erg want de Boeing (met 130 stoelen) zat niet vol.

Lees verder onder de video

Nu worden de reizigers naar het vervangtoestel gebracht en de bagage overgeladen. Wanneer dat is gebeurd, gaat de vlucht verder. Ondertussen wordt de vogel uit de motor van de Boeing gehaald en daarna wordt die helemaal gekuist.

Niet iedereen kan mee op terugvlucht

Voor de terugvlucht, zijn er wel problemen. In Ibiza en Palma wachten 130 Vlamingen om terug te keren. “Helaas kunnen ze niet allemaal op het kleinere vervangvliegtuig. Een aantal mensen moet op Palma overnachten. Morgen halen we hen dan op”, zegt Piet Demeyere.

Door pom, tlg