Jongen (11) loopt zware verwondingen op bij ‘Roundabout Challenge’: “Schade die we enkel bij piloten en astronauten zien”

Bron © Daily Mail

De Britse Tyler Broome (11) heeft zware verwondingen opgelopen nadat enkele oudere jongeren hem gedwongen hadden om de ‘roundabout challenge’ te ondergaan. Daarbij wordt een draaimolen voor kinderen met het wiel van een motor aangedreven zodat veel hogere snelheden gehaald kunnen worden. De dokters hadden dit soort schade enkel gezien bij piloten en astronauten.

De beelden van de ‘roundabout challenge’ waar Tyler aan onderworpen werd door de oudere jongeren in de speeltuin, circuleerden al snel op sociale media. Zo kreeg ook zijn moeder die te zien. Zij moest naderhand in ijltempo met haar zoon naar het ziekenhuis omdat zijn hoofd zodanig opgezwollen was. Dat klikt misschien nog licht amusant, maar de mogelijke gevolgen zijn dat allerminst.

Jongen (11) loopt zware verwondingen op bij ‘Roundabout Challenge’: “Schade die we enkel bij piloten en astronauten zien”
Foto: Facebook

“Mijn zoon moest met spoed naar het ziekenhuis om zijn ernstige verwondingen te behandelen. Ze waren zo zeldzaam dat het ziekenhuispersoneel ze nog nooit gezien hadden en eerst moesten researchen voor ze hem durfden behandelen”, zo schrijft mama Dawn Hollingworth op Facebook.

“Het ziekenhuis heeft vandaag zelfs gevraagd of ze foto’s van mijn zoon mochten nemen om te publiceren in een medisch tijdschrift.” De verwondingen die Tyler opliep, treden namelijk bijna uitsluitend op bij piloten of astronauten, mensen die aan extreme G-krachten worden blootgesteld.

“Wat de rotzakken betreft die zichzelf vrienden noemen, die zo luid lachten toen hij bewusteloos werd en die hem dan moederziel alleen lieten: Ik en de politie weten wie jullie zijn. De jongen met de motor is bijna volwassen maar hij rende als een baby.”

“Aan de fatsoenlijke jongen die ik enkel ken als Liam, die in Tuxford woont en die mijn zoon op de grond zag liggen in het park en meteen de ambulance belde: Ik dank je vanuit de grond van mijn hart. Ook de drie jongemannen die de kermis aan het opstellen waren wil ik bedanken om de ambulance en mezelf precies te vertellen wat er gebeurd moet zijn.”

“De politie heeft de video nu en ik heb de getuigenis van mijn zoon nog niet kunnen horen door zijn verwondingen. Hij blijft in het ziekenhuis met het gevaar van een mogelijk infarct als de zwelling van zijn hoofd niet vermindert en zodoende de druk op zijn hersenen verlaagt.”

“Ik heb deze video niet gepost voor medelijden, maar enkel om ervoor te zorgen dat niemand deze grap herhaalt. Ik had mijn zoon hier makkelijk door kunnen verliezen en ik zou niet willen dat eender welke ouder moet doorstaan wat ik en mijn gezin vannacht doorstaan hebben.”

Jongen (11) loopt zware verwondingen op bij ‘Roundabout Challenge’: “Schade die we enkel bij piloten en astronauten zien”
Foto: Facebook
Door nkdr
VOOR ABONNEES