Karin Donckers neemt prima start op Wereldruiterspelen

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Met een score van 27.6 strafpunten heeft Karin Donckers een prima start genomen in de Eventing op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Zij kijkt met vertrouwen uit naar de crosscountry die zaterdag op het WK-programma staat.

Met haar toppaard, het 13-jarig Belgisch Warmbloed Paard Fletcha van ‘t Verahof, staat Karin Donckers na de dressuur op een voorlopige 12e plaats en dat opent perspectieven richting podium vermits de crosscountry op het lijf lijkt geschreven van haar talentvolle ruin.

Om die reden ging ze onmiddellijk na afloop van de dressuur het parcours van de cross bekijken en liet ze de communicatie over aan haar vriend Dirk Vermeiren: “Karin was heel tevreden over haar dressuurproef maar is ervan overtuigd dat dat de Eventing op deze Wereldruiterspelen niet zal gewonnen worden op basis van een goed resultaat op de dressuur. De cross kondigt zich als zwaar aan door zijn techniciteit maar ook omdat er op het eind nog een zware helling moet gelopen worden. En dat speelt normaal gezien in het voordeel van Fletcha omdat hij conditioneel tot de beste van de wereld behoort. Momenteel ligt de grond er voortreffelijk bij maar men verwacht hier nog veel regen als uitloper van de orkaan en dat zou het parcours nog veel zwaarder maken.”

    SPORT VOOR ABONNEES
    Meest recent