Vastgoedservice maakt tweede ploeg in het veld bekend: Timmy Simons wordt de grote baas van Creafin-Tüv Süd

Braam Merlier (l.), Michael Boros (c.) en Sieben Wouters. Foto: PHOTOPRESS.BE

Het zat er al even aan te komen en nu is het zover. Op een persconferentie werd zondagochtend in Geraardsbergen aangekondigd dat veldritploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een tweede team opstart: financieringsinstelling Creafin wordt hoofdsponsor, dienstverleningsconcern Tüv Süd co-sponsor. De renners van de nieuwe ploeg zullen rijden met fietsen van Zannata. Grote baas bij de nieuwe ploeg - waar de Tsjech Michel Boros start als kopman - is niemand minder dan Club Brugge-icoon Timmy Simons.

Timmy Simons (41) is voor 50% aandeelhouder van immokantoor Vastgoedservice en eind 2013 werd hij ook samen met Geert Vanhoof manager van wielerteam Vastgoedservice, al werkte hij vooral achter de schermen. Nu treedt hij dus meer op de voorgrond. Simons is een veldritfan en was als Rillaarnaar in zijn jeugd grote fan van Roland Liboton. Simons veroverde 94 caps bij de Rode Duivels en werd 4 keer landskampioen met Club Brugge en drie keer met PSV. Momenteel fungeert hij als T3 van trainer Ivan Leko bij Club Brugge.

Kopman van het nieuwe team is de 26-jarige Tsjech Michael Boros. Hij wordt bijgestaan door Braam Merlier, wiens broer Tim (Crelan-Charles) vanaf 1 januari het team vervoegt, en de Nederlander Sieben Wouters. Bij de beloften rijden Lander Loockx, Seppe Rombouts, Florian Vermeersch, de Zwitser Johan Jacobs. Ploegleider is de Nederlander Camiel Van den Bergh. Ex-triatleet Marc Herremans zal net als bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice de rol van sportief coördinator op zich nemen. Overigens zal Vastgoedservice de rol van derde sponsor in het team op zich nemen. Het is de bedoeling dat het bedrijf vanaf 2019 wegvalt bij Pauwels Sauzen. Bij dat team zijn ze nu volop op zoek naar een nieuwe geldschieter.

Vastgoedservice maakt tweede ploeg in het veld bekend: Timmy Simons wordt de grote baas van Creafin-Tüv Süd
Michael Boros. Foto: PHOTOPRESS.BE

Bij de vrouwen strikte het team de 33-jarige Eva Lechner, negenvoudig Italiaans kampioen. Lechner combineert in haar carrière het mountainbiken en het veldrijden. Ze won al vijf Wereldbekermanches in het mountainbiken, maar ook twee in het veld (Hoogerheide 2015 en Valkenburg 2016). In 2014 pakte ze op het WK zilver na Marianne Vos en vorig jaar werd ze nog derde in de eindstand van de Wereldbeker. Lechner rijdt nu nog voor Clif Pro Team, maar maakt op 1 oktober de overstap. De andere vrouw in het team is de Nederlandse Geerte Hoeke. Karen Verhestraeten vervoegt de vrouwenploeg vanaf 1 januari, momenteel is zij nog aan de slag bij Vondelmolen.

Vastgoedservice maakt tweede ploeg in het veld bekend: Timmy Simons wordt de grote baas van Creafin-Tüv Süd
De Italiaanse Eva Lechner voert de vrouwenploeg aan. Foto: PHOTOPRESS.BE
Vastgoedservice maakt tweede ploeg in het veld bekend: Timmy Simons wordt de grote baas van Creafin-Tüv Süd
Geerte Hoeke. Foto: PHOTOPRESS.BE

Simons: “Paar keer verrassen”

Timmy Simons wordt dus naast het veld het gezicht van Creafin-Tüv Süd. “Maar onze uithangborden worden vooral Tim Merlier en Eva Lechner. Merlier komt pas op 1 januari de ploeg versterken, maar toonde eind vorige winter en de voorbije zomer al dat hij klaar is om uit de schaduw van zijn maatje Wout van Aert te treden. Eerlijk? Ik hoop met Tim zelfs een paar keer te scoren in de belangrijke januarimaand. Waarom niet op het BK in Kruibeke? Eva Lechner is niemand minder dan de nummer vier op de UCI-ranglijst. Vorige winter won Eva trouwens zes UCI-wedstrijden en was ze goed voor podiumplaatsen in de wereldbekermanches van zowel Namen, Heusden-Zolder als Hoogerheide. Dan heb je -in de wetenschap dat het damesveldrijden aan populariteit blijft winnen- een extra troef in huis. Eva sluit na de wereldbekermanches in de VS bij ons team aan en zal deze winter een overwegend Belgisch programma rijden. Daarnaast hebben we met Tsjechisch kampioen Michael Boros, Braam Merlier en opkomend talent Sieben Wouters nog drie eliterenners in huis die af en toe kunnen verrassen”, klinkt het in een persbericht.

Ervaring op de fiets heeft Simons niet, maar hij is ervan overtuigd dat hij zijn steentje kan bijdragen? “Zelf ben ik teammanager met als belangrijkste doel mijn ervaring die ik de voorbije twee decennia als topsporter heb opgedaan, zoveel mogelijk over te dragen op mijn rennerskern. Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ik niet over de specifieke crosskennis beschik. Daar hebben we dan weer een sportief coördinator en een coach voor. Maar naar motivatie, doorzettingsvermogen en ‘hard werken’ toe, kan ik wel mijn steentje bijdragen.”

Simons benadrukt wel dat zijn werk bij Club Brugge - waar hij assistent-trainer is - prioriteit blijft. “Maar ik zie Creafin-Tüv-Süd wel als een fantastische uitdaging. Buitenstaanders zullen ons in de aanvangsfase wellicht als een klein team zien. Dat mag ook: bescheidenheid siert: ik ga van start zonder wilde uitspraken. Maar ik wil wel duidelijk stellen dat ik met dit team de ambitie heb om dit seizoen een paar keer te verrassen en op iets langere termijn uit te groeien tot een vaste waarde in de veldritwereld.”

Simons was tot dusver medemanager van Pauwels Sauzen-Vastgoedserivce. “Klopt. In dat team blijf ik ‘stille vennoot’. En laat mijn vriend en zakenpartner Geert Vanhoof daar maar voort de lakens uitdelen. Creafin-Tüv Süd wordt geen meeloper. Een wedstrijd met Geert wil ik er niet onmiddellijk van maken, maar ik zal hem maar al te graag af en toe eens de loef afsteken”, klinkt het met een knipoog.

Vastgoedservice maakt tweede ploeg in het veld bekend: Timmy Simons wordt de grote baas van Creafin-Tüv Süd
Foto: PHOTOPRESS.BE
Door Werner Bourlez, rahe
AANGERADEN
Meest recent