De Wever over Arco: “CD&V en christelijke beweging moet toegeven dat het geld weg is”

© BELGA

De groep van 800.000 Arco-coöperanten moet zich volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever niet te veel illusies meer maken. Nu de beursgang van Belfius, waaraan de vergoeding gekoppeld was, er niet komt, is de kans klein dat de gedupeerden een compensatie zien. “Laten we eerlijk zijn: de christelijke beweging heeft het geld in rook doen opgaan”, vertelde De Wever tijdens de N-VA-familiedag in Plopsaland.

jdb

“Ik ben zelf een Arco-spaarder, dus ik kan er mij wel iets bij voorstellen”, zo vertelde De Wever aan VRT NWS. “Mensen hebben daar dikwijls een appeltje voor de dorst opzijgezet. Maar ik denk dat we eerlijk moeten zijn tegen die mensen, en dat het moment komt dat de CD&V en de christelijke beweging zullen moeten toegeven dat men die mensen echt heeft belogen en dat het geld weg is.”

LEES OOK. ANALYSE. Na jarenlange strijd voor Arco is de deal weer af. Was dit het allemaal waard voor CD&V?

Volgens de N-VA-voorzitter is dat dan ook de enige waarheid over Arco. “Dat voor ons blijven uitduwen heeft geen enkele zin. We hebben een regeerakkoord, we gingen een oplossing zoeken. Ik ga dat loyaal uitvoeren, begrijp me niet verkeerd. Maar elke keer opnieuw blijkt dat we daar niet toe komen en dat het juridisch waarschijnlijk ook niet kan. En dat Europa elke keer opnieuw neen zal zeggen. Stop met die mensen hun lijden te rekken. Wees gewoon eens eerlijk vertel dat de christelijke beweging het geld in rook heeft doen opgaan.”

LEES OOK

Nu in het nieuws