Apple-CEO over de hoge prijzen van de nieuwe iPhones: “iPhone is veel belangrijker geworden in het leven”

© AFP

Prijzen die voor de toptoestellen niet meer onder de 1.000 euro zakken. De nieuwe iPhones zorgden ermee voor een primeur. Voor het duurste toestel moet je al een gemiddeld maandloon neerleggen, maar Tim Cook, CEO van het bedrijf, vindt dat niet meer dan normaal.

nkdr

Na de jaarlijkse keynote van Apple waren er twee grote gespreksonderwerpen: het weinig vernieuwende ontwerp van de nieuwe modellen en de extreem hoge prijzen voor de toptoestellen. Voor de iPhone Xs Max met 512 gigabyte intern geheugen betaal je maar liefst 1.659 euro. Een absoluut record, zelfs voor Apple.

In een interview met Nikkei Asian Review verklaart CEO Tim Cook waarom de nieuwste iPhones zo duur zijn. “We hebben altijd gedacht dat als je veel waarde en innovatie aanbiedt, er ook een segment van mensen zal zijn dat daarvoor wil betalen. Voor ons is die groep groot genoeg om een stabiele onderneming op te bouwen. De rol van de iPhone in het leven van de mensen is ook veel belangrijker geworden.”

Toch wil Apple volgens Cook iedereen bedienen. “We begrijpen dat er een breed gamma is aan waar klanten naar op zoek zijn en een even breed gamma aan prijzen die ze willen betalen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten