Vier jaar cel geëist tegen ‘brave broer’ van Salah Abdeslam

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Brussel / Sint-Jans-Molenbeek -

Omdat hij zijn ex-collega’s bij de gemeente Sint-Jans-Molenbeek hielp overvallen, is vier jaar cel geëist tegen Mohammed Abdeslam. Hij is de oudere broer van terrorist Salah Abdeslam.

Abdeslam moest zich verantwoorden voor de overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Die brachten op 23 januari zowat 70.000 euro naar de bank brachten maar werden bedreigd en bestolen.

Een maand later werden vier personen opgepakt, onder wie ook Mohamed Abdeslam, die in het verleden voor het gemeentebestuur van Molenbeek had gewerkt en op de hoogte was van regelmatige geldtransporten.

In juni gaf hij toe een rol als bemiddelaar en als chauffeur te hebben gespeeld. Hij zou geïnformeerd zijn door Pierre-Raphaël C., een ambtenaar, dat een aanzienlijke som geld naar de bank zou worden gebracht, en liet dit weten aan Youssef B. Hij zou de overval hebben uitgevoerd terwijl een ex-vriendin van Mohamed Abdeslam en Pierre-Raphaël C. het geld transporteerden.

Mohamed Abdeslam blijft bij zijn verklaringen dat hij het opzet had georchestreerd met jeugdvriend Youssef B. en met de hulp van Pierre-Raphaël C., maar die twee ontkennen elke betrokkenheid.

“Ik, mijnheer Abdeslam, ik ben het zwarte beest. Ik ben de te treffen man”, sprak Mohamed Abdeslam tijdens de vorige zitting waarop de zaak werd behandeld. “Ik zeg u, Pierre-Raphaël C. was op de hoogte. Hij speelde ons de inlichtingen door en aanvaardde deel te nemen aan de overval”. Youssef B. voerde de overval uit. Nadien is Abdeslam laatstgenoemde met de auto gaan oppikken. “Hij stapte achteraan in de wagen, met de zakken (met geld)”, preciseerde Abdeslam.

Door tg
AANGERADEN
Meest recent