Sexy ‘Handmaid’s Tale’ halloweenkostuum uit de handel genomen na fel protest

Een outfit die voor halloween aangeboden werd in de online kledingwinkel Yandy heeft flink wat stof doen opwaaien. Het gaat om een ‘sexy huismeid’-kostuum dat als twee druppels water lijkt op de outfit van de dienstmaagden in ‘The Handmaid’s Tale’.

Halloween komt met rasse schreden dichterbij en in de etalages duiken dan ook de eerste verkleedkleren op. Veel winkels proberen mee te gaan met wat hip is en leeft, maar sommigen slaan de plank pijnlijk mis. Zo bracht de online kledingwinkel Yandy een outfit uit die recht uit ‘The Handmaid’s Tale’ lijkt te komen. Een product dat voor de nodige kritiek zorgt.

‘The Handmaid’s Tale’ is een populaire televisiereeks gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een dystopische toekomst waarin het geboortecijfer op een dieptepunt staat. De maatschappij wordt geleid door een kleine, mannelijke elite en de weinige vruchtbare vrouwen worden als dienstmaagden of handmaids ingezet om kinderen te baren die na de geboorte meteen afgestaan worden. De onderdrukte vrouwen worden extreem streng opgeleid en gecontroleerd. Wie niet in de maat loopt, of bijvoorbeeld voor haar homoseksualiteit uitkomt, wordt met zwaar geweld bestraft.

“Vandaag: sletterig ‘Handmaid’s Tale’ kostuum. Morgen: sletterige klimaatopwarming”, reageert iemand scherp.

 

 

“Ik verkleed me met halloween als existentiële wanhoop”, zegt iemand anders.

 

 

Het duurde niet lang voordat Yandy wijselijk besliste het product weer uit de digitale rekken te nemen. “De laatste uren is duidelijk geworden dat ons ‘Yandy Brave Red Maiden Costume’ gezien wordt als een symbool voor de onderdrukking van vrouwen, eerder dan als een expressie van hun empowerment. Dat is jammer, want het was helemaal niet onze bedoeling.”

 

 

Door ehu
Meest recent