Luka Modric sluit deal met Spaanse gerecht in zaak rond belastingontduiking

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Kroatische voetballer Luka Modric heeft een financieel akkoord gesloten met het Spaanse gerecht in zijn zaak rond belastingontduiking, zo maakte de Spaanse krant El Mundo zaterdag bekend. De middenvelder van Real Madrid, een van de favorieten voor de Gouden Bal, zou de feiten ook toegegeven hebben.

De 33-jarige vicewereldkampioen werd vorig jaar ervan beschuldigd tussen 2013 en 2014 870.728 euro verborgen te hebben gehouden voor de fiscus via een dekmantelbedrijf in Luxemburg. In januari vertrouwde een anonieme bron het Franse nieuwsagentschap AFP toe dat Modric een bedrag van één miljoen euro betaald zou hebben om de zaak te regelen, een som die overeenkomt met de uitstaande schuld, plus de intresten. Volgens El Mundo kwam daar nu nog eens 350.000 euro bij, veertig procent van het initiële bedrag. In officiële kringen werd het nieuws zaterdag nog niet bevestigd.

Eerder werden zijn voormalige ploeggenoten Cristiano Ronaldo en Marcelo, en Barcelona-ster Lionel Messi reeds door het Spaanse gerecht veroordeeld wegens belastingontduiking.

AANGERADEN