Deze modetermen zijn het populairst op Pinterest

© Shutterstock

Met meer dan 21 miljoen modebeelden is Pinterest een van de populairste online plaatsen om inspiratie op te doen en mee te zijn met de nieuwste modetrends. Maar wat zoeken gebruikers nu precies en welke zoektermen gebruiken ze? Onderzoeker en ontwerper Larkin Brown legt het uit aan FashionUnited.

lla

“Pinterest is wereldwijd een enorm populair platform”, zegt Larkin. “Wanneer je daar iets zoekt, krijg je resultaten te zien uit alle hoeken van de wereld. Het is eigenlijk een manier om naar modetrends aan de andere kant van de wereld te bekijken.” En wat zegt de analyse van de visuele zoekmachine? Dat de Amerikanen minder en minder gaan houden van stiletto’s.

De Verenigde Staten

Blokhakken zijn populair onder de Amerikaanse vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat er 333 procent vaker gezocht werd naar de meer comfortabele schoen dan naar torenhoge stiletto’s. Ook de zoekterm ‘jurk’ wint aan populariteit in De Verenigde Staten en groeide met 102 procent.

Duitsland

Ook in Duitsland staat het comfort voorop. De Duitsers kiezen voor producten van eigen makelij waardoor het Duitse merk Birkenstock met maar liefst 840 procent groeit. Voeg daarbij nog de Bretonse streep , het typische matrozen motief, en ze kunnen zo een dagje naar het strand.

Frankrijk

En wat dragen de Franse vrouwen tegenwoordig? Zij kiezen met een groei van 262 procent voor wikkeljurken op Pinterest. Ook de jumpsuits maken met een stijging van 58 procent een inhaalbeweging. Daarenboven blijft Frankrijk met zijn couture voor veel Aziatische fashionista’s het modeland bij uitstek. Maar ook Japan en Zuid-Korea winnen aan populariteit. “Het Westen combineert elementen uit de Aziatische cultuur met westerse mode”, zegt influencer Alisa Ueno aan FashionUnited. “Ik moedig deze trend verder aan omdat het de aandacht vestigt op onze cultuur en manier van leven.”

Groot-Brittannië

Aan de andere kant van het water laten ze zich voornamelijk inspireren door de garderobe van Kate Middleton en kersverse hertogin van Sussex Meghan Markle. Ook zoekopdrachten voor jurkjes met knopen stegen tussen januari en juli met 96 procent. Daarnaast zijn ook hoofddoeken een populair item geworden.

Spanje

In Spanje wordt resoluut de kaart getrokken van de zon. Zoektermen als ‘max dress’ en witte broeken staan bovenaan het lijstje wanneer Spaanse vrouwen op zoek gaan naar wat inspiratie voor hun nieuwe outfit.

Zuid-Amerika

De Spaanse trend zet zich ook verder in Argentinië en Mexico waar vrouwen vooral op zoek gaan naar een lederen jasje om hun outfit af te maken. En wat hoort er bij een maxi dress of lederen jasje? Een paar comfortabele schoen aldus de cijfers.

LEES OOK