Nick Nuyens reageert voor het eerst en schildert Van Aert af als diegene die altijd meteen zijn zin wil krijgen

© Photo News

Het offensief is ingezet, de stellingen worden ingenomen in de scheiding tussen Wout van Aert en diens ex-werkgever Crelan - Charles. In een gesprek met Het Laatste Nieuws bijten Nick Nuyens en diens zakenpartner Chris Compagnie, bijgestaan door hun raadsman Rudi Desmet, flink van zich af. “Als Wout niet meteen zijn zin krijgt, verzuurt de boel.”

Bron: Het Laatste Nieuws

In heel de hetze tussen Wout van Aert en Nick Nuyens bleef het van de kant van de werkgever de voorbije weken en dagen oorverdovend stil. Nu hebben Nuyens en co toch van zich afgebeten. En flink.

De voorgeschiedenis: Van Aert tekende in 2016 een contract aan voor drie seizoenen bij Crelan - Charles én Veranda’s Willems - Crelan, vertegenwoordigd door de NV Sniper Cycling, de holding met Nick Nuyens en Chris Compagnie als belangrijkste zakenpartners. Zo kon regerend wereldkampioen Van Aert zich tot eind 2019 zowel in het veld maar ook op de weg verder ontplooien. Het werd een huwelijk met ups en downs. De ups: twee nieuwe wereldtitels én een fantastische voorjaarscampagne van Wout van Aert. De downs: een verzuurde relatie die open en breed werd uitgesmeerd en eindigde in een contractbreuk.

Persoonlijke vete

Volgens Nuyens en Compagnie liep het al mis bij de besprekingen voor een nieuw contract, toen Van Aert volgens hen extreem hoge eisen stelde. “We zijn daar grotendeels op ingegaan. Ook wat Nick betreft. Nick was bereid een stap terug te zetten.”

“Het klopt als Wout zegt dat hij mij in drie maanden niet meer heeft gehoord. Dat was op zijn vraag. Als Wout iets vraagt, moet dat niet overmorgen, maar morgen gebeurd zijn”, probeert Nuyens de persoonlijke vete met Van Aert te verklaren.

Een vete die vooral naar boven komt in het bespreken van zijn programma, materiaalkeuze en het nakomen van sponsoropdrachten. “Als zijn eisen niet meteen worden ingewilligd, verzuurt de boel. Vandaar de problemen met Nick”, aldus Compagnie.

Fusiebesprekingen

Na het afhaken van Veranda’s Willems moest de ploeg op zoek naar een nieuwe sponsor, Aqua Blue kondigde zelfs al een samenwerking aan maar dat bleek voorbarig en uiteindelijk kwam er een fusie met het Nederlandse Roompot. Van Aert reageerde opnieuw verbolgen omdat hij naar eigen zeggen telkens nooit op de hoogte was.

Dat klopt niet, zegt Compagnie, die zegt dat Van Aert wel op de hoogte was van de gesprekken. “Toen de deal twee dagen later rond was, reageerde Wout: ‘Chris, dit is echt niet waar ik zit op te wachten. Een ploeg als Roompot interesseert me niet’.”

Juridische kwestie

In het kamp Van Aert werd na de eerste veldrit van het seizoen in Geraardsbergen vervolgens een “ernstig incident” aangehaald waardoor elke verdere samenwerking onmogelijk werd gemaakt. Waarop Van Aert contractbreuk pleegde met zijn team. Volgens hem zou Nuyens mensen uit de entourage van Van Aert hebben benaderd om negatieve verklaringen over hem af te leggen. Iets wat door Nuyens stellig wordt ontkend.

Aangeboden door onze partners