Advocaat Van Aert: “We zien elkaar in de rechtbank”

Nick Nuyens en Chris Compagnie – het management achter Sniper Cycling – hebben voor het eerst publiekelijk gereageerd op de contractbreuk van Wout van Aert. In Het Laatste Nieuws leggen ze de schuld voor de verzuurde relatie helemaal bij de renner zelf: “Als Wout niet meteen zijn zin krijgt”, aldus Compagnie, “dan verzuurt de boel.”

wvo

Ze schetsen het beeld van een moeilijk handelbare renner die zijn verplichtingen niet nauw neemt: “Wout heeft weinig respect voor contracten”, gaat Compagnie verder. “In zijn contract staat dat hij twintig dagdelen met sponsors moet spenderen. Een dagdeel is vier uur. Dat vindt hij allemaal te veel. Bij de cross gaat hij niet naar het tentje van Crelan, zelfs al staat dat in het contract…”

Compagnie en Nuyens hebben advocaat Rudi Desmet onder de arm genomen om de contractbreuk aan te vechten voor de arbeidsrechtbank. Volgens Desmet hebben zich geen ernstige feiten voorgedaan die een ontslag om dringende redenen rechtvaardigen. “Mijn cliënt ontkent nadrukkelijk de beweerde ernstige feitelijkheid”, aldus Desmet. “Een en ander wordt volledig verkeerd voorgesteld.”

Walter Van Steenbrugge, de advocaat van Van Aert, las het interview gisteren met aandacht op zijn kantoor: “Ik ben niet onder de indruk. Maar het is nu duidelijk dat we het voor de rechtbank gaan uitvechten. Zoals ze in de Verenigde Staten zeggen: See you in court (we zien elkaar in de rechtbank, nvdr.).”

LEES MEER.Nick Nuyens reageert voor het eerst en schildert Van Aert af als diegene die altijd meteen zijn zin wil krijgen

Aangeboden door onze partners