Lange schorsingen voor spelers van Charleroi die afgelopen weekend rood pakten

Het Bondsparket heeft Marco Ilaimaharitra en Jeremy Perbet van Sporting Charleroi zwaar geschorst voor hun rode kaarten afgelopen zaterdag op het veld van Waasland-Beveren: Ilaimaharitra moet drie speeldagen toekijken, Perbet krijgt drie speeldagen effectief plus één voorwaardelijk opgelegd.

gvdl

Zowel Ilaimaharitra als Perbet kregen zondag de rode kaart onder de neus geduwd door ref Verboomen. De rode kaart van Ilaimaharitra viel kort na de pauze en ondanks een interventie van de VAR bleef ze behouden. Perbet werd in blessuretijd van het veld gestuurd wegens natrappen nadat hij nauwelijks twee minuten op het veld stond. Toch eindigde de partij op een gelijkspel (1-1), ondanks het numerieke overwicht van de Waaslanders.

Perbet moet bovenop zijn schorsing ook 4.000 euro boete ophoesten, de Geschillencommissie hield het op 3.000 euro voor Ilaimaharitra. Sporting Charleroi kan nog in beroep gaan tegen de sancties voor zijn spelers. Dat wordt dan vrijdagmiddag behandeld door de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten