De ‘helpers’ spreken: “Bij de les zijn en waarom niet aanvallend koersen”

De Belgische profs zijn met zijn allen gearriveerd in Hotel Sattlerwirt in het pittoreske Ebbs. De vier zogenaamde ‘helpers’ draafden vanavond al op om de pers te woord te staan. Over hun verwachtingen, hun ambities en hun taak.

Laurens De Plus: “We zijn met drie à vier speerpunten. Het is mijn taak om onze beste renners zo lang mogelijk bij te staan. Een specifieke kopman bijstaan, is mij nog niet gevraagd. Het komt er vooral op aan om onze sterkste pionnen uit de wind te zetten. Echt pure helpers zijn Xandro en ik ook niet, want wij Belgen moeten de koers niet dragen. Het komt er voor onze ploeg op aan om aanvallend te koersen.”

Zijn pronostiek: Julian Alaphilippe

Xandro Meurisse: “Ik ga zeker niet aan mezelf denken en doen wat er van mij gevraagd wordt. Ik heb de taak om Dylan zo lang mogelijk bij te staan. Mochten we in de bizarre en slechte situatie terecht komen dat er 15 man wegrijdt zonder een Belg, zal ik mij moeten opofferen om dat recht te zetten.”

Zijn pronostiek: Julian Alaphilippe

Serge Pauwels: “Iedereen weet wat hij moet doen. Het is niet de bedoeling dat we met vijf renners heel goed scoren, maar met een renner. Kevin heeft mij meegenomen als wegkapitein, maar Greg zal die status ook een beetje delen. Als alles volgens plan verloopt in koers, zal die functie van wegkapitein wel meevallen, maar net als Xandro zal ik in het slechtste geval ook moeten opdraven om de zaken recht te zetten. Het is een koers zonder oortjes. Dus er zal wel moeten gecommuniceerd worden. Ze hebben zo eens een jaar met bordjes gewerkt ook, maar dat is nu ook niet de bedoeling. Mijn vorm? Ik heb zeven koersdagen en heb in Slovakije een goede stap gezet. Ik ben tevreden met mijn vorm.”

Zijn pronostiek: Primoz Roglic

Ben Hermans: “We moeten oppassen dat we vanaf het begin bij de les zijn. Het moet de bedoeling zijn om ook zelf aanvallend te koersen, en misschien op het juiste moment te anticiperen. Dat wordt misschien mijn taak. Ik ben niet het type coureur dat lang moet wachten. Het wordt mijn taak om de koers open te breken en te anticiperen.”

Zijn pronostiek: Alejandro Valverde

Door Bram Vandecappelle in Ebbs
AANGERADEN
Meest recent