Staf en Mathias gaan Gert Verhulst achterna en bouwen zélf hun eigen pretpark

© VTM

Gert Verhulst is binnenkort niet de enige met een eigen pretpark. Staf en Mathias Coppens willen na hun uren ook nog gratis op de rollercoaster gaan zitten, net als Gert. De broers doen het natuurlijk op hun eigen manier: ze bouwen hun pretpark gewoon zélf. Onder het motto “Do It Yourself!”.

mrra

Het begon allemaal bij hun liefde voor surfen. Staf en Mathias gaan in hun vakantie immers vaak op zoek naar de mooiste aanrollende golven op zee. En dat zette de twee televisiegezichten aan het denken: hoe “graaf” zou het zijn als ze hun eigen golf kunnen maken waarop ze hun favoriete hobby kunnen uitoefenen?

Met de grootste graafmachine die ze konden vinden, gingen ze aan de slag om een diepe geul te maken die ze laten vollopen met water. Met behulp van een open container en de schep van de graafmachine, probeerden ze een kunstmatige golf te maken. En plots werd een meertje in Waasmunster heel even een nieuw Walhalla voor de Vlaamse surfer.

© VTM

Nog meer plezier

Maar daar bleef het niet bij. Al snel besloten ze ook hun eigen zandbak te maken, om te kijken of je ook daarin kunt zwemmen. Dankzij minuscule gaatjes erin en een krachtige compressor, werd wat je onmogelijk achtte ook écht: het zand verandert in een vloeistof. Blij trokken Mathias en Staf hun vrolijkste zwembroek aan en doken ze kopje onder … in zand. En zand kruipt overal, zelfs weken later laten ze overal waar ze komen nog een spoor van zand achter.

© VTM

Ieder pretpark heeft natuurlijk ook zijn state-of-the-art attractie waarmee ze kunnen uitpakken en waarvoor mensen graag uren in de rij staan. Bobbejaanland heeft zijn Typhoon, de Efteling zijn Python en Disneyland de Space Mountain. De broers wisten wat te verzinnen om daar tegenover te zetten: een zelfgemaakte bungee… met simpele keukenrekkertjes.

© VTM

Vieren?

Wie al zin heeft om naar hun pretpark te trekken, heeft pech. “Het is voorlopig niet opeen voor het grote publiek. De veiligheid is niet gegarandeerd. Probeer dit thuis dus vooral niet zelf!” laat VTM weten.

Al geeft dat Staf en Mathias niet minder redenen om te vieren. Al testten ze wel eerst nog even uit of dat wel een goed idee is met kraaknette witte pakken en een goed glas wijn. Meer hebben de broers niet nodig om het nut van nanotechnologie te demonstreren. Want als je wijn morst, kan je maar beter een nanotechnologisch pak aan hebben. Net als bij een lotusbloem druppelt de wijn er af. Toch als je het er met een tuinslang afspuit.

Je ziet er alles over in ‘Het lichaam van Coppens’, aflevering 4 op donderdag 27 september 2018 om 20.35 bij VTM

LEES OOK