Charleroi haalt deels zijn slag thuis: Ilaimaharitra vangt bot, Perbet krijgt strafvermindering

© BELGA

Het beroep van Charleroi-middenvelder Marco Ilaimaharitra tegen zijn drie speeldagen en 3.000 euro boete schorsing heeft vrijdag niets opgeleverd. De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigde de strafmaat. Zijn ploegmaat Jérémy Perbet zag zijn sanctie gereduceerd tot twee speeldagen schorsing en 2.000 euro boete.

De Franse aanvaller van de Karolo’s werd in eerste aanleg nog gestraft met vier speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, en 4.000 euro boete. Maar het beroep van Charleroi leverde een stevige strafvermindering op. Perbet mist zo enkel de competitieduels tegen Lokeren (29 september) en Cercle Brugge (5 oktober).

Ilaimaharitra kon op minder clementie rekenen van de driekoppige Geschillencommissie Hoger Beroep. Hij kreeg dezelfde sanctie als dinsdag en zit ook tegen Zulte Waregem (21 oktober) nog op het strafbankje.

Beide spelers werden zaterdag op het veld van Waasland-Beveren (1-1) met een rode kaart van het veld gestuurd. laimaharitra ging door op de enkel van Boljevic en kreeg daar rood voor, waardoor Charleroi nagenoeg een volledige tweede helft met een man minder stond. Perbet werd in de 91e minuut ingebracht, maar werd twee minuten later alweer van het veld gestuurd. Bij een duel met Floriano Vanzo maakte hij een trappende beweging naar zijn tegenstrever.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten