Topfavoriet verliest eerste pion: Barguil geeft op na ongelukkige schuiver

Topfavoriet Julian Alaphilippe zal in de finale niet kunnen rekenen op Warren Barguil. De ex-bergkoning van de Tour de France ging onderuit op een moment dat hij terugkeerde na mechansche pech. De opgave was het logische gevolg.

gvdl

Het is niet het seizoen van Warren Barguil. Na een tegenvallende Ronde van Frankrijk - vorig jaar won hij nog twee etappes en de bolletjestrui - draaide het dit jaar een pak minder voor zijn nieuwe werkgever Fortuneo Samsic. Enkele hoopgevende resultaten in recente Italiaanse wedstrijden én het forfait van de zieke Pierre Rolland zorgden er toch voor dat bondscoach Guimard de 27-jarige Bretoen alsnog in zijn selectie opnam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar dat werd ook geen meevaller. Met nog iets meer dan honderd kilometer te rijden, op een moment dat Barguil aan het terugkeren was na een lekke band, schoof de Fransman onderuit in een brede rechtse bocht. Barguil bleef enkele minuten zitten, kroop opnieuw op zijn fiets maar besefte toen al dat zijn wedstrijd voorbij was. En dat is ook slecht nieuws voor topfavoriet Julian Alaphilippe die de finale zal moeten afwerken met één helper minder aan zijn zijde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten