NTG wil controversiële “Lam Gods” op ouderen uittesten

Foto: Michiel Devijver

Afgelopen weekend domineerde het Gentse theater NTG het culturele nieuws met de première van het controversiële “Lam Gods”. Nu lanceren ze een oproep naar senioren om naar de voorstelling te komen kijken.

Een naakt, vrijend koppel voor een kinderkoor. Maria, gespeeld door de moeder van een gesneuvelde Syrië-strijder, die na de première al meteen opstapt. Aan controverse geen gebrek in de seizoenopener van het NTGent.

Nu lanceren ze dus een oproepen voor een senioren-testpubliek. Niet om mee te spelen. Wel om te kijken of het lukt middels tablets de NTG-voorstellingen toegankelijker te maken voor een ouder publiek dat slechter hoort en slechter ziet.

Via tablets willen ze tijdens voorstellingen toegankelijke ondersteuning aanbieden: boventiteling, livebeelden van tolken Vlaamse Gebarentaal, audiodescriptie. In oktober worden enkele testvoorstellingen georganiseerd.

Concreet zoekt NTGent een testpubliek op 112, 13 en 17 oktober om 19 en 20 uur. Inschrijven doe je best zo snel als mogelijk bij thomas.desmet@inter.vlaanderen (met vermelding naam, mailadres, telefoonnummer en datum van de voorstelling). Heb je geen mailadres? Bel dan naar 051/24.22.06.

Door pom