Alleenstaande mama Marjolein (32) verliest wellicht haar voet na een werkongeval met een bulldozer

Marjolein moet nu afwachten of haar voet gered kan worden. Foto: tlg

Brugge / Waregem -

De Brugse Marjolein Vandenbussche (32) raakte maandagmiddag betrokken bij een ernstig arbeidsongeval. Ze kwam met haar voet onder een minibulldozer terecht. “De kans dat ik mijn voet zal verliezen is groot”, zegt ze vanop haar ziekenbed.

Het is bang afwachten voor Marjolein Vandenbussche (32) uit Brugge. De jonge vrouw ligt in het AZ Groeninge in Kortrijk na een arbeidsongeval. Een van de komende dagen zal ze weten of haar voet gered kan worden of niet. “De kans is helaas groot dat ik mijn voet zal verliezen”, zegt ze. “Ik moet nu gewoon afwachten.”

Glad door de regen

Marjolein was maandag in een zijstraat je van de Jan Bouckaertstraat in Waregem aan het werk voor het asfaltwerkenbedrijf Van Robays uit Zulte. Vlak voor de middag ging het echter fout. Ze moest de minibulldozer op de camion rijden toen die kantelde.

“Het was behoorlijk glad door de regen”, zegt Marjolein. “Daardoor ging de bulldozer aan het slippen. Ik viel en heb als reflex mijn voet neergezet. Maar daardoor kreeg ik het gevaarte op mijn been. Ik ben al tevreden dat ik het niet op mijn nek heb gekregen, want dat zou fataal geweest zijn.”

Bot herstellen

De jonge vrouw kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd daarna in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht. “Mijn voet hing nog amper aan mijn been”, zegt ze. “Maar de dokters hebben nu alle bloedvaten en zo opnieuw aan elkaar gehecht. Daardoor ligt mijn bot niet langer bloot. Het is nu wachten op een reactie van mijn voet vooraleer ze mijn bot kunnen herstellen.”

Twee kinderen

Marjolein is alleenstaande moeder van twee kinderen. Een leven met maar één voet is dan ook niet bepaald een mooi vooruitzicht. Maar de jonge vrouw laat haar hoofd niet hangen, integendeel. “Tegenwoordig kan men al veel. En de protheses zijn al ver gevorderd. Dus daar zit ik niet echt mee in”, zegt ze. “Als je wil slagen in het leven moet je dat gewoon hoe dan ook doen. En al zeker en vast voor en door mijn dochters.”

Door Tim Lescrauwaet
VOOR ABONNEES