Gisele Bündchen had meteen spijt van haar borstvergroting

© Isopix

Gisele Bündchen heeft met 'Lessons: My Path to a Meaningful Life' haar biografie uitgebracht en daarin heeft ze het onder andere over de borstimplantaten die ze enkele jaren geleden nam. Naar eigen zeggen had ze er meteen spijt van. "Ik leefde in een lichaam dat ik niet herkende."

flb

Eind de jaren 90 was Gisele Bündchen op weg om een van de grootste topmodellen van haar generatie te worden. Zo had ze onder meer de bijnaam 'Boobs from Brazil' gekregen en ontwerper Alexander McQueen had haar in navolging van dat andere topmodel Elle MacPherson ook al de nieuwe 'The Body' genoemd. Hoewel het complimenten waren, brachten ze ook heel wat druk met zich mee, vertelt de Braziliaanse in haar pas uitgebrachte memoires 'Lessons: My Path to a Meaningful Life'.

LEES OOK. Gisele Bündchen kampte met angstaanvallen en zelfmoordgedachtes

Die druk werd nog groter toen na de geboorte van haar twee kinderen in 2009 en 2012 en het geven van borstvoeding haar borsten kleiner en schever waren geworden. "Opeens voelde ik me heel zelfbewust over de manier waarop ze er uitzagen", klinkt het in het boek. "Ik werd altijd geprezen voor mijn lichaam en ik had het gevoel dat mensen verwachtingen hadden die ik niet meer kon inlossen. Ik voelde me kwetsbaar omdat ik er niets aan kon veranderen dat mijn beide kinderen een voorkeur hadden voor de linkerborst. Het enige wat ik wilde, was dat ze gelijk waren en dat mensen stopten met er commentaar op te geven."

Boos en depressief

Uiteindelijk besloot ze om borstimplantaten te nemen en ze te laten liften. Iets waar ze meteen na de operatie al spijt van had. "Ik had het gevoel dat ik leefde in een lichaam dat ik niet herkende. Het eerste jaar droeg ik losse kleren omdat ik me zo oncomfortabel voelde, maar ook boos en depressief. Ik had iets voor mezelf gedaan, maar vooral iets om anderen te plezieren."

Gelukkig kon ze rekenen op de steun van haar man Tom Brady en leerde ze met haar nieuwe lichaam te leven. "Hij zei dat hij me hoe dan ook graag zag en dat ik mooi was. Ik heb toen wel een lesje geleerd: What doesn’t kill you makes you stronger. Alleen wou ik dat ik dat op een andere manier te weten was gekomen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook