Italië boven: Fendi en Fila lanceren capsulecollectie

© Isopix

Ook Fendi wil graag een graantje meepikken van het succes dat sportmerk Fila momenteel heeft onder de millenials. De Italiaanse labels sloegen daarom de handen in elkaar voor een capsullecollectie die de naam Fendi Mania meekreeg. Het gaat om sneakers, kledingstukken en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen.

flb

In februari waren op de catwalk bij Fendi al enkele stukken te zien waarin de samenwerking met Fila werd geteased. Zo doken er onder meer truien op met daarop een mash-up van de logo's van de beide Italiaanse labels. Het ging om creatie van Instagramartiest Reilly, die plots in zijn inbox een berichtje had gekregen van creatief directeur Silvia Venturini Fendi met de vraag of ze dat logo mochten gebruiken omdat er echt een samenwerking zat aan te komen.

Die capsulecollectie zal vanaf 26 oktober verkrijgbaar zijn. Dat Venturini Fendi voor Fila koos, hoeft niet te verbazen. "Alle Italiaanse kinderen droegen toen ik opgroeide wel een T-shirt van Fila", vertelt ze in een interview met Elle. "Ik vind het leuk om die twee werelden samen te brengen. Het is een beetje alsof je een maatpak draagt met daaronder sneakers, want zo gebeurt het vandaag. Er zijn grenzen meer."

Ook collega-creatief directeur Karl Lagerfeld was meteen voor het idee gewonnen. "Fendi gaat vooruit, verandert en het is spannend. Dat is waar mode om draait", liet hij zich ontvallen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook