Van moord verdacht Vlaams Parlementslid getrouwd met maîtresse en medeverdachte

© Facebook, Belga

Vlaams Parlementslid Christian Van Eyken is afgelopen zaterdag getrouwd met Sylvia Boigelot, zijn voormalige secretaresse. Opvallend, want het koppel staat volgende maand samen terecht voor moord.

jvh

De 64-jarige Van Eyken, van 1993 tot 2006 burgemeester van Linkebeek en tot op vandaag nog steeds Vlaams Parlementslid voor de Union des Francophones, trad zaterdag op het stadhuis van Brussel in het huwelijk met de 23 jaar jongere Boigelot. Dat bevestigt de politicus aan Het Laatste Nieuws.

Zowel Van Eyken als Boigelot hangt nog wel een celstraf van 30 jaar boven het hoofd: het tweetal moet volgende maand voor de correctionele rechtbank in Brussel verschijnen voor de moord op Marc Dellea, de echtgenoot van Boigelot, in juli 2014. Die kwam aan het licht door een onopvallend gaatje achter het oor van de koffiehandelaar.

LEES OOK. De perfecte moord, tot ze dat gaatje achter zijn oren ontdekten (+)

Na anderhalf jaar werd Boigelot opgepakt in het kader van de moord, en ook Van Eyken wordt op basis van camerabeelden verdacht van betrokkenheid. Van Eyken werd dan ook opgepakt, maar hij moest na anderhalve dag alweer worden vrijgelaten, na een procedurefout.

LEES OOK. Moordproces tegen parlementslid: web van afgeluisterde telefoons, computerproblemen en niet te raadplegen video’s

Het proces tegen de twee startte in maart, maar werd meteen uitgesteld door procedurekwesties. Op 12 november gaat het opnieuw van start.

LEES OOK

Nu in het nieuws