Bodyguard Kim Kardashian draait misschien nog op voor gestolen juwelen

© AP

De verzekeringsmaatschappij die Kim Kardashian uitbetaalde nadat ze twee jaar geleden in Parijs voor miljoenen aan juwelen werd bestolen, daagt nu haar voormalige bodyguard voor de rechtbank.

edm

American International Group (AIG) diende woensdag een klacht in tegen Pascal Duvier en zijn bedrijf Protect Security voor nalatigheid en vraagt 6,1 miljoen dollar, hetzelfde bedrag dat werd uitbetaald voor de gestolen juwelen, aldus gerechtsdocumenten.

De verzekeringsmaatschappij beweert dat Duvier en zijn bewakingsfirma ‘achteloos, onvoorzichtig en/of roekeloos’ te werk zijn gegaan bij de beveiliging van Kim Kardashian en het appartement waar ze tijdens de Parijse modeweek in oktober 2016 verbleef. En haar tijdens de nacht van de overval alleen achterlieten.

In het document beweert AIG dat de bewakers verschillende gebreken niet op voorhand hebben vastgesteld zoals een kapot slot en een slecht werkende intercom.

De verzekeringsmaatschappij haalt ook aan dat de conciërge van het gebouw niet voldoende veiligheidstraining heeft gehad. Hij werd door de vijf gewapende overvallers verplicht om hen naar de suite van Kardashian te brengen en het slot te openen.

Kardashian, die op dat moment aan het slapen was, werd door de overvallers gekneveld en in de badkuip gelegd, terwijl ze haar peperdure juwelen bijeen grabbelden. De overvallers werden enkele weken later opgepakt, maar de juwelen waren al verpatst.

Duvier was op het moment van de overval niet aanwezig omdat hij twee zussen van Kim naar een nachtclub vergezelde. Een maand na de overval werd de samenwerking tussen zijn bedrijf en de familie Kardashian stopgezet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten