Oud-politicus moet 4.000 euro aan parkeerboetes niet betalen

Hugo Coveliers heeft voorlopig het gelijk aan zijn kant, maar de stad laat het hier niet bij. Foto: Geert Van de Velde

Brugge -

Gewezen politicus Hugo Coveliers moet zowat 4.000 euro aan Brugse parkeerboetes niet betalen. De vrederechter gaf hem gelijk in zijn zaak tegen het parkeerplan, dat discriminerend zou zijn voor tweedeverblijvers. De stad Brugge gaat in beroep.

Hij heeft een stapel parkeerboetes verzameld, maar veel zal de stad Brugge er niet aan overhouden: oud-politicus en advocaat Hugo Coveliers weigert pertinent te betalen. De Antwerpenaar heeft al jaren een tweede verblijf in het centrum van Brugge, maar sinds het nieuwe parkeerplan in februari 2017 in werking trad, mag hij er niet zomaar parkeren. Als tweedeverblijver kan hij geen parkeervergunning krijgen en moet hij, net als iedere bezoeker, parkeergeld betalen.

“Discriminatie”, zegt Coveliers, die dan ook niet betaalt en zo al tientallen parkeerretributies onder de ruitenwisser aantrof. “Eerlijk? Ik heb ze niet geteld. Maar voor mijn vrouw en ik samen zal het toch gaan over 3.000 euro tot 4.000 euro. Dat komt ook doordat we tijdens de renovatie van ons appartement in Antwerpen in Brugge verblijven en de werken langer duren dan verwacht.”

”Plan is discriminerend”

Nadat Coveliers niet tot een overeenkomst kon komen met de stad Brugge, trok hij met zijn klacht naar de vrederechter. “En die heeft mij gelijk gegeven. Het parkeerplan is discriminerend voor tweedeverblijvers.”

Het Brugs stadsbestuur heeft het vonnis nog niet ontvangen. “Maar als dit klopt, dan gaan we natuurlijk in beroep. In zoveel steden gelden dezelfde regels, waarom zouden ze in Brugge dan discriminerend zijn?”, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).

Hugo Coveliers was als politicus actief voor de Volksunie, VLD en richtte in 2005 zijn eigen partij VLOTT op, waarmee hij in kartel met Vlaams Belang naar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen trok. Hij was Antwerps gemeenteraadslid tot 2012. Sindsdien is hij niet meer politiek actief.

Door ktb