Topmodel Gisele Bündchen onthult het strenge dieet dat ze jarenlang volgde

Het Brazilaanse topmodel Gisele Bündchen verklapt in haar boek

Lessons: My Path to a Meaningful Life

hoe ze eet. Groenten en fruit spelen elke dag de hoofdrol, maar zelf staat ze niet veel in de keuken: een persoonlijke chef schotelt haar gezin vijf dagen per week gezond eten voor.

vwh

Gisele Bünchen begint haar dag met een glas lauw water met het sap van een halve citroen erin. Haar kinderen Benjamin en Vivian krijgen elke ochtend glutenvrije toasts met amandelboter en honing, eitjes met plakjes avocado of kokosyoghurt met appels en besjes. Meestal eet het model mee, al kiest ze soms voor een groen sapje in de plaats. Daarin zit gewoonlijk selder, komkommer, een halve appel (door of groen), geelwortel, citroensap, gember en soms een beetje kool of bieten. De ingrediënten hangen immers af van haar menstruele cyclus. “Als ik mijn maandstonden heb, kies ik voor bieten en citroen als bestanddelen om extra vitamine C binnen te krijgen”, zegt ze. Heel soms, slaat ze het ontbijt over en ‘vast’ ze tot aan de lunch.

Groene lunch

De lunch van het model bestaat meestal uit een slaatje met wat crackers en avocado. Een tweede optie: soep met kikkererwten en groenten. In de zomer maakt ze graag loempia’s met tahinisaus. Sowieso zal de schone steeds voorrang geven aan rauwe of licht gestoomde groenten, fruit, peulvruchten en volle granen, met af en toe een klein stukje vlees, vis of zeevruchten. Bünchen zou het vlees helemaal uit haar menu willen schrappen en probeerde ook twee keer om vegetariër te worden, maar dan krijgt ze last van bloedarmoede. Naar eigen zeggen eet ze slechts twee keer per maand een stukje vlees of vis om het tekort te voorkomen.

Gisele, die niet vindt dat ze streng dieet, neemt altijd een dessert. Meestal is dat een combinatie van avocado en kokosnoot. En ze eet elke dag zwarte chocolade. “Ook al is het maar één klein hapje. Maar voor haar maandstonden is het vaak net iets meer.”

Geen drankjes

En je zal de brunette tijdens het eten nooit zien drinken. “Tegelijk eten en drinken is moeilijk voor het spijsverteringsstelsel”, schrijft ze. Na elke maaltijd wacht ze minstens een half uur om alles door te spoelen. Even na het avondmaal, dat ook vooral uit groenten bestaat, drinkt ze graag kamillethee. Hoewel het model en haar man, American football-speler Tom Brady, alles goed laten afwegen, wordt er bij hen soms ook gezondigd.

Het model geeft mee dat ze dol is geiten- en schapenkaas en pizza met een dunne kortst en een beetje kaas erover. Als ze snackt, kiest ze ook vaak voor noten en hummus met groentjes in plaats van bewerkte voedingsmiddelen zoals chips. Als er vrienden op bezoek komen wordt meestal een kaasschotel gegeten. “Geen kilo’s kaas, maar wel enkele soorten, die mooi worden gepresenteerd met noten en honing.”

LEES OOK. Gisele Bündchen had meteen spijt van haar borstvergroting

LEES OOK. Gisele Bündchen kampte met angstaanvallen

Aangeboden door onze partners

Lees ook