Duizenden lopers en wandelaars tekenen present voor Levensloop: meer dan 100.000 euro tegen kanker

  • De vechters liepen voorop, Ina op kop.
Brugge -

Afgelopen weekend werden op de terreinen van Sport Vlaanderen voor de derde keer heel wat kilometers gelopen voor het goede doel. “Het doet enorm deugd om te zien dat zoveel mensen ons komen steunen.”

Samen met vechtertje Ina (5) schoot OCMW-voorzitter Dirk de Fauw (CD&V) om 15 uur de ereronde op gang waarna de vele sportievelingen rondjes begonnen te lopen of wandelen tegen kanker.

Steun van Club Brugge

Onder hen ook zo’n 70 FCB-vrienden. “Ik ben clubsupporter en besloot dit jaar te polsen bij de Club Foundation of er niks mogelijk was”, zegt initiatiefnemer Mike Vermaut, die zijn beide ouders aan kanker verloor. “Ze waren meteen akkoord en hebben ons voorzien van alle materiaal om onze lopers te kunnen soigneren. Daarbovenop werd een truitje van Hans Vanaken geveild en is zelfs de kampioenenbeker hier enkele uren aanwezig geweest.”

Al kwam de grootste inspanning van de talrijke lopers. “Doordat zij weten wat wij meegemaakt hebben komen ze af en het doet enorm deugd om te zien dat er zich zoveel komen inspannen.”

Salsa-initiaties

Voor randanimatie zorgden onder andere de Iron Maidens, die naast hun standje activiteiten als salsa-initiaties en meezingmomenten organiseerden. Sfeer verzekerd. Uiteindelijk zorgden 3.400 lopers voor een totale opbrengst van 100.895 euro. “Levensloop Brugge bracht dit jaar ongeveer even veel op als vorig jaar, maar met 17 teams minder”, zegt voorzitter Levensloop Brugge Sylvie Van Maldegem. “Het goede weer zat er misschien ook wel voor iets tussen. We zijn moe, maar zeker en vast voldaan.”

Door Dieter De Milde
VOOR ABONNEES